İkbal'in torunlarının vefası

Erdoğan rejiminin baskıları sonrasında Pakistan'da Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin ülkeyi terk etmeleri istenmişti.

Pakistan'dan ayrılmak zorunda bırakılan öğretmenler ve öğrenciler gözyaşlarına boğuldu

Muhammed İkbal'in torunlarından Türk öğretmenlerine vefa

Türkiye’nin siyasi baskıları nedeniyle Pakistan hükümetinin Pak-Türk Okulları’ndaki 108 öğretmenin ülkeden ayrılması yönündeki kararına tepkiler sürüyor. Pakistan’da öğrenci ve veliler ve vatandaşlar Türk öğretmenlere sahip çıkarak gösteriler yapmıştı. Bugün okullardan ayrılmak zorunda kalan bazı öğretmenlerin öğrencileriyle vedalaşma sahneleri de yürekleri burktu. Öğrenciler, öğretmenlerine sarılarak dakikalarca ağladığı görüntülere yansıdı. Bazı veliler yüzük, kolye ve altınlarını ayrılan öğretmenlere ‘zorda kalırsanız’ diye hediye etti. Vefa örneği bu davranış duygusal sahnelere neden oldu.



Öğretmenlerin ayrılığıyla ilgili sosyal medyada #isupportPakTurk #isupportmyteachers #WeWantOurTeachersBack etiketleriyle destek kampanyası yürütülüyor. Ayrıca öğretmenlerin ülkeden ayrılmasına ilişkin bir de anket yapılıyor. http://tribune.com.pk/story/1234584/pakistans-erdogan-dilemma/ adresinden ankete ulaşılabiliyor.



21 YILDIR HİZMET VERİYOR

Pakistan’daki PakTürk Okulları öğretmenlerinin ülkeden ayrılmalarına yönelik baskılar, okul öğrencileri ve velilerinin de katıldığı Pakistanlı vatandaşlar tarafından bir haftadır protesto ediliyor. Perşembe günü İslamabad, Lahor, Karaçi yapılan protestolara yüzlerce öğrenci ve veli katılmıştı.



Yaklaşık 21 yıldır ülkenin dört bir yanında eğitim hizmeti verildiğini söyleyen veli ve katılımcılar Pakistan hükümetinin duyurduğu, 108 öğretmenin aileriyle birlikte 3 gün içinde ülkeden ayrılmalarını talep etmesinin hukuk dışı olduğunu kaydetmişti.

AF ÖRGÜTÜ: SİYASİ KARARLARA DEĞİL, KALİTELİ EĞİTİM VE ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Yine Uluslararası Af Örgütü Güney Asya Başkanı Champa Patel, ülkenin politik kararlara değil, kaliteli öğretmenlere ve kaliteli eğitime ihtiyacı olduğunu vurgulamıştı. Patel, ülkede 24 milyon çocuğun eğitime erişiminin olmadığını hatırlatarak, “Bu karar sadece Pakistanlı çocukları incitecek.” uyarısında bulunmuştu.Karardan 10 bin öğrencinin doğrudan etkileneceğine dikkat çekti.






<< Önceki Haber İkbal'in torunlarının vefası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER