İki uyuşturucu sanığına toplam 17 yıl 6 ay hapis cezası


Kayseri'de araçlarında 101 gram uyuşturucu esrar maddesiyle yakalanan ve 'uyuşturucu ticareti' suçundan yargılanan 2 sanığa toplam 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri-Ankara karayolu üzerinde 13 Ocak 2016 tarihinde uygulama yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Ali K. (27) ve Ali Ş.'nin (23) içinde bulunduğu aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 101 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. K. ve Ş. hakkında 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Sanık Ali Ş. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Beratımı talep ediyorum. Ben uyuşturucu içmem ve satmam." dedi.

Diğer sanık Ali K. ise çok borcunun olduğunu ve bu nedenle ilk defa uyuşturucu ticareti yaptığını söyledi. Van'da terör olayları nedeniyle iş imkanının olmadığını belirten K., "Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaptım, pişmanım." şeklinde konuştu.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, her iki sanık hakkında 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan ayrı ayrı 8 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti. CİHAN
<< Önceki Haber İki uyuşturucu sanığına toplam 17 yıl 6 ay hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER