Ünlü ilahiyatçı yaşananları değerlendirdi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Arslantürk, son dönemde yaşananların 28 Şubat'tan daha beter olduğunu anlatıyor. Müslümanların Müslümanlara zulmettiğini belirten Arslantürk, “Tayyip Bey'in doğruyu görmesi için dua edeceğiz.” diyor.

Ünlü ilahiyatçı yaşananları değerlendirdi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Arslantürk, 1987 yılında üniversitede ilk defa başörtüsü yüzünden ceza alan akademisyen olarak biliniyor. Hizmet Hareketi'ne yönelik eleştirileriyle de tanınan bir isim. Arslantürk'le son yıllarda yaşanan gelişmeleri, Cemaat ve AK Parti ilişkisini konuştuk.

AK PARTİ'Yİ CEMAAT MEŞRULAŞTIRDI
Zeki Arslantürk, Cemaat'in, 28 Şubat sonrası gerçekleştirilen ‘devrimde' AK Parti'yi meşrulaştırdığını anlatıyor. Son dönemde yaşanan tüm gerginliği Oslo görüşmelerine bağlıyor. Oslo'da Cemaat'in okul ve dershanelerinin Güneydoğu'dan çıkarılma kararı alındığını söylüyor. “Tabii söylenenler belgeli veya belgesiz. Rivayetler uçuşuyor. Güneydoğu'ya sen, ben gidemiyorduk. Kim gidiyordu? Cemaat gidiyordu. Cemaat dışında kimse gidemiyordu. Cemaat'in dershaneleri, okulları kapanırsa Güneydoğu'dan o da çekilecek mi? Çekilecek. Söz verildi mi? Verildi.” diyor. 17-25 Aralık operasyonlarının başlamasıyla sürecin kızıştığını kaydediyor.

ERDOĞAN HIRS KÜPÜ VE İYİ BİR HATİPTİR
Prof. Dr. Arslantürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özelliklerini ise şöyle sıralıyor: “Psikolojik olarak değerlendirildiği vakit Tayyip Bey'in üç özelliği var; hırs küpüdür, kin tutar, aynı zamanda güzel konuşur, ikna kabiliyeti vardır. Tarihte de büyük liderlerde bu üç özellik vardı. Eğer liderler, bu özelliklerini ülkesinin çıkarları için kullanırsa milletini başarıdan başarıya götürür. Şahsî menfaatleri için kullanırsa batırır. Mustafa Kemal Atatürk'ten büyük hırs, kin ve ikna kabiliyeti olan kişi azdır. Ama Mustafa Kemal, bu özelliğini milleti için kullandı.”

HERKES ÇALSA, MÜSLÜMAN ÇALAMAZ
Zeki Aslantürk, bugün yaşanan süreçle 28 Şubat'taki zulmü de ilginç ifadelerle karşılaştırdı. Şu tespitlerde bulundu: “28 Şubat'ı yapanlar için en azından ‘şunlar şunlardı' diyoruz. Ama bugün sen de Müslüman'sın, ben de! Müslümanlığın temel özelliklerini kaybetmeye başladık. ‘Diyelim ki falanca çaldı, hırsız. Eeeee herkes çalıyor.' diyorlar. Kardeşim, Müslüman çalamaz! Herkes çalar ama Müslüman çalamaz. Hırsızlık meselesi olduğu vakit hemen meşrulaştırma yapılıyor. ‘Darulharpte her şey serbesttir' deniyor. Müslüman'ın temel özelliklerini kaybetmiş durumdayız. Kin, nefret gözümüzü bürümüş. İnancımızda sıkıntı var. İnancımız öyle hale geldi ki, IŞİD doğuruyor. İbadetimizde sıkıntı var. Birilerinin alnı secdeden kalkmıyor. Ama yine IŞİD doğuruyor. En önemli şey ahlakı kaybettik. Maalesef Müslüman'ın ahlakı yok! Herkes birilerine bağlı olup, aklını satıp, satılmış akılla yönetiliyoruz.”
Yarın aynı şeyler diğer cemaatlere de mi yapılacak?

Prof. Dr. Zeki Arslantürk, son süreçte yapılan zulümleri ‘iz'ansızlık' olarak değerlendiriyor. Manisa'da burs verdikleri için kadınların kelepçelenmesine, din dersi öğretmeninin ‘terör örgütü' suçlamasıyla tutuklanmasına ise tepkili. Şu ifadeleri kullanıyor: “Bu bir iz'ansızlıktır. Suçluya ‘suçlu', haklıya ‘haklı' diyemiyoruz. Müslüman'ın hali bu! Tayyip Bey'in kindarlığını söndürmek kolay değil. Onun için dua edeceğiz ona. Gözleri açılsın. Doğruyu görsün. Öbür dünyada da hesap vereceğini görsün. Tek taraflı değil tamam ama böyle yürümez. Nasıl yürüyecek böyle! Şu an mesela kendini meşrulaştırmak için AKP başka dinî gruplarla çalışıyor. Yarın onlara da din, siyaset ve ekonomik gücü verdiği vakit aynı ‘paralele' onlar girmeyecek mi? Bu sefer de onları mı yok edeceğiz! Canavar gibi kendi kendimizi mi yok edeceğiz?”

BİRİLERİ CEMAAT'İ BİTİRMEYE KARAR VERMİŞ AMA...
“Birileri karar vermiş Cemaat'i bitirecek. Nasıl bitirecek? Hayat damarlarını kesmek suretiyle. Eğer Cemaat haklı ise indellahta yine yürür. Bu sefer yer altından yürür. Köstebek gibidir olay. Tarlayı müsait bulduğu vakit hemen patatesi yemek için tarlanın yüzüne çıkar. Bu her dönemde böyle oldu.”

<< Önceki Haber Ünlü ilahiyatçı yaşananları değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER