İlhami Koç: İstanbul'da spor tabana yayılıyor


İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, sporun sadece rekabet ve yarış kavramlarıyla ilintili olmadığının altını çizerek, "İstanbul'da spor tabana yayılıyor." dedi.

Spor ve fiziksel etkinliklerin önemine her fırsatta vurgu yapan İbrahim İlhami Koç, sayısal verilere ait yaptığı değerlendirmeleri de açıkladığı konuşmasında, "Okul Spor Faaliyetlerimiz ile birlikte fiziksel, mental ve sosyal yönden çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarımız bu süreçte eğlenerek öğrenmenin keyfini doyasıya yaşayacaklar. İstanbul olarak elde ettiğimiz veriler gurur verici ancak bu yıl ki hedefimizi 250 bin öğrenci olarak belirledik." ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen koordineli ve uyumlu çalışmalar neticesinde İstanbul'un yeni bir başarıya daha imza atacağına da değinen Koç, "Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bizlere desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Başarılı çalışmalarıyla bu başarının önemli mimarlarından olan Spor Şube Müdürlüğümüzü de ekip olarak ayrıca kutluyorum. Tüm öğrenci, öğretmen ve velililerimize bir kez daha başarılarla dolu, sporla dolu mutlu bir eğitim öğretim yılı diliyorum." dedi.

Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 03.11.2010 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri'nde İstanbul'un, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı'nda 37 branşta 152 bin 768 genç sporcuya ulaşarak yine büyük bir başarıya imza attığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, sporun tabana yayılması ve spor yapanların sayısının artırılması amacıyla İstanbul genelinde başlatılan çalışmaların, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen koordineli çalışmalar neticesinde meyvelerini vermeye devam ettiğini de ifade ederek yıllara göre rakamları şöyle aktardı:

"İstanbul'da gerçekleştirilen sportif ve tesisleşmeye yönelik yapılan çalışmalar ile birlikte bir yandan yapımı devam eden spor tesisleri ve mevcut tesislerde devam eden yenileme çalışmaları ile birlikte gençlere daha iyi fiziki şartlarda spor yapmaları imkânı sunulurken, diğer yandan da sporun tabana yayılması amacıyla sürdürülen faaliyetler İstanbul'u okul sporları faaliyetleri içinde hem lisanslı sporcu hem de branş kategorisi açısından zirveye taşıdı.

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı'nda 21 branşta 36 bin 581 öğrenci ile gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri; 2012-2013'te 25 branşta 41 bin 097 öğrenciyle buluşmuştu. 2013-2014 yılında da başarın grafiğini sürdüren İstanbul, 33 branş ve 99 bin 495 öğrenciyle başarılarına bir yenisini daha eklemişti.

2014-2015 verilerine bakıldığında ise bu rakam genel toplamda 152 bin 768'e ulaşmış durumda. 37 Branşta 138 bin 239 genç sporcu ile gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetlerinin yanı sıra, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler de yapılan çalışmalar içerisinde ayrı bir öneme sahip. Yine aynı yıl verilerine göre Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler'e katılan gençlerin sayısının da 14 bin 529 olduğu belirtildi.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı'nda plânlanan branş sayısı ise görme ve işitme engelliler branşlarının eklenmesi ile birlikte 39 branşa ulaşacak. 2015-2016 Okul Spor Faaliyetleri, küçük yaştan itibaren çocuklarımızda spor kültürü oluşturmak için yine önemli bir misyon üstlenirken aynı zamanda çocukların oyun oynamalarına, sosyal çevreye adaptasyonlarına ve yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurmalarına zemin oluşturacak."
CİHAN
<< Önceki Haber İlhami Koç: İstanbul'da spor tabana yayılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER