İlk ifadesi kan dondurdu

İzmir'de yakalanan seri katil zanlısı Atalay Filiz'in polisteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Filiz'in Tuzla'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı 'kimliğini öğrendiği için' öldürdüğü belirlendi.

Atalay Filiz sağlık kontrolüne götürüldü

Emniyet tarafından günlerdir aranan Atalay Filiz’in yakalanmasının ardından Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayetinin sırrı da çözüldü. Filiz’in sorgusunda, “Atalay olduğumu anladı, öldürdüm” dediği öğrenildi.

Günlerdir aranan seri katil Atalay Filiz dün İzmir’de yakalandı. En az 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz İzmir-Gümüldür yolunda bindiği dolmuşlarda fark edilerek yakalandı. İzmir polisindeki işlemleri tamamlanan Filiz  sivil plakalı 2'si otomobil, 1'i hafif ticari araçtan oluşan konvoy ile dün akşam saat saat 20.20'de İstanbul Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.
























Ankara'da 2 İstanbul'da ise 1 cinayet suçundan İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Atalay Filiz'in verdiği ifadede 3 cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği ve nedenlerini de söyledi. Atalay Filiz, Tuzla'da ev sahibi olan tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı kimliğini öğrendiği için öldürdü. Atalay Filiz'in polise "Herkes gibi o da beni Furkan olarak tanıyordu. Ancak bir gün arkamdan Atalay diye bağırdı. Çok şaşırdım ama belli etmemeye çalıştım. Bu durum pek hoşuma gitmedi. Herkesin gerçek kimliğimi ve cinayetten arandığımı öğreneceğini düşündüm. Benim için tehlike arz eden Fatma Kayıkçı'yı öldürmeye karar verdim" dediği öğrenildi. Fatma Kayıkçı'nın Atalay Filiz'in evinde gizli ve kilitli odaya girmiş olabileceği ve Atalay Filiz bilgilerine buradaki belgelerden öğrenmiş olabileceği belirtildi.Atalay Filiz'in  Ankara'da 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürdüğünü de itiraf etti.Zanlı Atalay F'nin Demirarslan'ı ve Radchikova'yı ise sevgilisi Olga'nın kaybolmasıyla ilgili olarak kendisini suçladığı için öldürdüğünü söyledi.

‘PANİKLEDİM’

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nde polise verdiği sözlü beyanında Tuzla'daki cinayeti anlatan Filiz, ” Benim gerçek kimliğimi öğrendi. Atalay Filiz olduğumu anlayınca, Ankara’daki cinayetten haberdar olduğunu zannederek beni yakacağını düşündüm. Panikle Fatma Kayıkçı'yı ölüdürdüm” dediği öğrenildi.

Kaynak: Sözcü

<< Önceki Haber İlk ifadesi kan dondurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER