İngiltere, Mısır uçuşlarını askıya aldı


İngiltere, geçtiğimiz Cumartesi günü Sina Yarımadası'na düşen Rus yolcu uçağının ardından Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Ada'ya giden tüm uçuşları güvenlik sebebiyle askıya aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden St. Petersburg kentine giden Rus Kogalymavia Havayollarına ait Airbus 321 tipi uçağın havalandıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası'na düşmesi sebebiyle Ada'ya giden tüm uçuşları güvenlik gerekçesiyle askıya aldığını duyurdu. Karar, Amerikalı ve İngiliz istihbarat yetkililerinin Cumartesi günü Mısır'da Sina Yarımadası'na düşen Rus yolcu uçağının bombayla düşürülmüş olabileceğine dair yaptığı açıklamanın ardından geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, hükümetin oluşturduğu kriz komitesinin düzenlediği toplantıdan sonra Rus yolcu uçağının, yerleştirilen bir patlayıcı cihazla düşürülmüş olduğuna ilişkin ciddi olasılıklar bulunduğunu açıkladı.

İngiliz yayın organı BBC'ye açıklamada bulunan bir üst düzey yetkili de son 24 saatte edinilen bilgilere göre uçağı bir bombanın düşürdüğü ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etti.

Mısırlı yetkililer ise İngiltere'den gelen karara tepki gösterdi. BBC'ye konuşan Dışişleri Bakanı Sami Şükrü, İngiltere'nin kararını 'aceleci ve mesnetsiz' olarak niteledi. Mısırlı Bakan, Şarm El Şeyh Havaalanı'ndaki güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını belirtti.

MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ, CAMERON'LA GÖRÜŞECEK

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın dün akşam saatlerinde İngiltere'ye resmi temaslarda bulunmak üzere gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'yi resmi konutunda ağırlaması bekleniyor. İki liderin öncelikli gündem başlığının ise Sina Yarımadası'nda düşen uçağın olacağı tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere, Mısır uçuşlarını askıya aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER