İnsanlıktan utandıran skandal

Adana’da çöplerin toplandığı alanda büyük çoğunluğu düşük sonucu olduğu bildirilen 26 cenin bulundu. Ceninlerin üzerinde hastane barkodu olduğu ve çoğunda “düşük” yazdığı görüldü.

İnsanlıktan utandıran skandal

Sarıçam ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi üzerindeki Dilek Atlığ Bulvarı’nda bir kişi, Sofulu çöplüğünde gece saat 23.00 sıralarında birden fazla bebek ölüsü gördüğünü ihbar etti. Polislerin olay yerine gelerek yaptığı incelemede çöplüğe atılmış 26 cenin bulundu.

Meydan Gazetesi'nin haberine göre, ceninlerin üzerinde hastane barkodu olduğu ve çoğunda “düşük” yazdığı görüldü. Çöplükte açıkta bulunan ceninler toplanarak Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi. Burada yapılan incelemenin ardından ceninler, götürüldüğü bir mezarlıkta toprağa gömüldü. Savcılık ceninlerin hangi hastane tarafından neden çöplüğe atıldığını araştırıyor.

DEFNEDİLMESİ DİNEN ŞART
İlahiyatçı-yazar Ahmet Şahin konuyu şöyle izah ediyor: Canlı olarak doğduğu bilinen çocuk büyük insan gibi uygulamaya tabi tutulur. Onda bir değişiklik olmaz. Yani, büyüklerden farksız olarak isim konur, yıkanır, kefenlenir, namazı kılınarak defni yapılır.

Doğum sırasında böyle bir canlılık işareti göstermeyen, yani ölü doğduğu bilinen çocuğa ise isim koyma ve yıkama tercih edilir, kefenlenir, namaz kılınmadan defni yapılır. Fırsat bulup da yıkanamazsa bir şey gerekmez. Henüz organları tam oluşmamış bir et parçası görünümünde olan düşükler ise yıkanmadan bir beze sarılıp defni yapılır.
<< Önceki Haber İnsanlıktan utandıran skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER