İşçiler İŞKUR'un listeleri açıklamamasına tepki gösterdi


Elazığ İŞKUR Müdürlüğü'nde Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında işe alınacakların listelerinin asılmaması tepki çekti.

İŞKUR tarafından Elazığ'da çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere işe alınacak kişilerin olduğu listelerin iki gündür yayınlanmaması ilgili İŞKUR binası önünde vatandaşlar basın açıklaması yaptı.Aralık ayı başında TYÇP kapsamında çalıştırılmak üzere iş başvurusu yapan yaklaşık beş bin kişinin mülakata girdiğini hatırlatan vatandaşlar, dün açıklanması gereken listelerin henüz açıklanmadığına dikkat çekti.

İŞKUR binası önünde listelerin açıklanmasını beklediğini belirten Murat Bingöl, "Listelerin pazartesi günü hazır olacağı söylendi ancak iki gündür listeler asılmıyor." dedi. Bingöl, "1 ve 2 Aralık tarihlerinde mülakatlı, iş başvuruları yapıldı. Bu iş başvuruları sırasında herkes ile mülakat yapılacak 450 kişi işe alınacak diye bilgi verildi. Kapalı spor salonunda bunun mülakatı yapıldı, herkes pazartesi gitsin iş başvurusunu görsün dediler. Pazartesi günü listelerin valilikte imzada olduğu için çıkmadığı söylenildi. Bugün geldik vali beyin listeyi henüz imzalamadığı söylenildi. Bu kadar insan burada aç, herkesin çoluk çocuğu var. Elazığ'dan 4 milletvekili çıkardık bu dört milletvekili bu kadar insana bir şey yapamıyorsa milletvekilliğini bıraksınlar. Bana Suriyeli değil bana Elazığlı lazım. Suriyeliyi değil Elazığlıyı bir işe sok. Ben kiramı ödeyemiyorum. Üniversite mezunuyum. Muhatap olacak bir adam gelsin desin ki senin ismin çıkmamış, diyeyim tamam çıkmamış ama bir şey söylesinler. Sen adamını işe sokuyorsun ondan sonrada diyorsun ki 'ben torpille adam işe alamdım.' Mülakatta kapalı spor salonunda 5 bin kişi vardı bugün onlar burada yok." şeklinde konuştu.

İş başvurusunda bulunan Ali Yılmaz isimli vatandaş da şunları ifade etti: "Bir haftadır bizi oyalıyorlar. 5 dönemdir Toplum Yararın Çalışma Programı'nda hiç isimim çıkmadı. İnanıyorum ki bunda torpil var. Kim torpil yok diyorsa yalan söylüyor. Torpil olmasa bu liste çoktan asılmıştı. Bir günde bir sınır dışı operasyonu hazırlanıp yapıyorsa bu daha basit bir şeydir. Yetkililer gelsin evime baksın ev benim değil, bir şeyim de yok. Emekli, zengin, evi var kömür alıyor. Bunları söylüyoruz kağıt alıyorlar bizden arkamızdan atıp yırtıyorlar."

İŞKUR kapsamında iki yıl çalıştığını ancak bu yıl oyalandıklarını belirten ve ismini açıklamayan bir bayan ise "
Haziran ayından bu yana kiramı vermedim. İki yıl çalıştım. Bu sene bizi oyalıyorlar. Her gün komşularımdan 3 lira alıp buraya geliyorum. Neden günahımız ne. Biz insan değil miyiz. Evimde tüpüm, çayım, şekerim yok." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bazı vatandaşlar dağılırken bazıları da İŞKUR binası önünde listelerin asılmasını bekledi
CİHAN
<< Önceki Haber İşçiler İŞKUR'un listeleri açıklamamasına tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER