Galatasaray, Astana karşısında

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray bugün Kazakistan'ın Astana takımı ile karşılaşıyor.

Galatasaray, Astana karşısında

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, C Grubu'ndaki altıncı maçında bugün Kazakistan'ın Astana takımı ile karşılaşacak.

Türk Telekom Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak ve TRT-1'den naklen ekranlara gelecek karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Craig Alexander Thomson yönetecek.

Galatasaray, kazanması ya da berabere kalması durumunda UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Astana'nın kazanması durumunda ise temsilcimiz Galatasaray Avrupa defterini kapacak ve Astana puanını 6 yaparak tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında daha önce Kazakistan'da oynadığı maçta 2 - 2 berabere kaldığı Kazakistan temsilcisi Astana'yı konuk edecek. Gruptan çıkma şansı kalmayan sarı kırmızılı ekibin, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmesi için beraberlik yetecek.

Son maçlar öncesi 4 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray'ı, 3 puanla son sırada takip eden Astana'nın, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilme şansları devam ediyor. Kazak takımının grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmesi için sarı kırmızılı ekibi yenmesi gerekiyor.

MUSTAFA DENİZLİ YENİ DÖNEMİNDE İLK AVRUPA MAÇINA ÇIKIYOR
Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna oturan ve sarı-kırmızılı kulüpte 3. dönemine başlayan Mustafa Denizli, yeni döneminde Avrupa kulvarında ilk maçına çıkacak.
Takımının başındaki ilk 2 maçını ligde oynayarak Kasımpaşa (2-2) ve Bursaspor (3-0) müsabakalarında boy gösteren tecrübeli çalıştırıcı, üçüncü karşılaşmasında Astana'ya karşı takımının başında yer alacak.
Sarı-kırmızılı takımın başında bulunduğu ilk dönemde, 1987-88 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynama başarısı gösteren Denizli, ikinci döneminde ise 1991-1992 sezonu Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükselmişti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki sarı kart cezalarını dolduran Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, Astana karşısında yeniden takımdaki yerlerini alabilecek.
Benfica'ya karşı deplasmanda 2-1 kaybedilen müsabakada gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Selçuk ve Burak, ardından yine deplasmanda yapılan Atletico Madrid maçında forma giyememişlerdi.

MUHTEMEL 11'LER VE C GRUBU'NDAKİ SON DURUM
Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena

Hakemler: Craig Alexander Thomson, David McGeachie, William Conquer (İskoçya Futbol Federasyonu)

Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Selçuk İnan, Rodriguez (Bilal Kısa), Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Burak Yılmaz
Astana: Eric, Ilic, Postnikov, Anicic, Shomko, Dzholchiyev, Zhukov, Canas, Maksimovic, Kethevoama, Kabananga

Atletico Madrid ve Benfica'nın ilk iki sırada yer almayı garantilediği C Grubu'da son maçların programı ve son puan durumu şöyle:

Bugün
21.45 Galatasaray - Astana
21.45 Benfica - Atletico Madrid

PUAN DURUMU
TAKIMLAR O G B M A Y AV P
Atletico Madrid 5 3 1 1 9 2 7 10
Benfica 5 3 1 1 9 6 3 10
Galatasaray 5 1 1 3 5 9 -4 4
Astana 5 0 3 2 4 10 -6 3
<< Önceki Haber Galatasaray, Astana karşısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER