İzinde iken TIR'ın çarpması sonucu ölen asker toprağa verildi


Askerlik yaptığı Ankara'daki birliğinden izinli olarak ailesinin yaşadığı Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde TIR'ın çarpması sonucunda hayatını kaybeden Piyade Er Tahir Taştan(21), memleketinde askeri törenle gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Ankara'nın Çankaya ilçesi Başbakanlık Muhafız Birliği Birinci Bölükte 95/2 tertip olarak vatani görevini yaparken aldığı izin sonrasında ailesinin yaşadığı Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyüne gelen Tahir Taştan, gece saatlerinde arkadaşları ile yediği yemekten dönerken Ankara istikametinden Kayseri'ye doğru giden bir TIR'ın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. TIR şoförü, kaza sonrası Taştan'ı olay yerinde bırakarak kaçtı. Kaçan TIR şoförü Kayseri'de yakalandı. Taştan'ın cenazesi Ankara GATA'da yapılan otopsi sonrasında toprağa verilmek üzere tekrar memleketi Topaklı'ya getirildi.

Piyade Er Tahir Taştan, bugün Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyü Merkez Cami'de kılınan cenaze namazı sonrasında Kepir Yolu Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazı kılındıktan sonra, tabut askerlerin omuzunda cenaze aracına taşınırken baba Turgut, anne Fatma ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kazayı gören Selvi Örnek, kazanın evlerine yakın bir yerde olduğunu, yüksek bir ses çıkınca evin balkonundan bakınca yerde yatan Tahir Taştan'ı ve TIR'ın kaçtığını gördüğünü söyledi. Kazayı 112 Acil Servise bildirdiklerini ve sonrasında olay yerine geldiklerini belirten Selvi Örnek, Tahir Taştan'ın çarpma sonrasında yol üzerinde öldüğünü kaydetti.

Cenaze namazına; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Kozaklı ilçe Kaymakamı Kemal Duru, Avanos Kaymakamı Mustafa Özcivan ve Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ile birlikte ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzinde iken TIR'ın çarpması sonucu ölen asker toprağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER