İzmir'de gasp olayları 8 tutuklama


İzmir'in Buca, Konak ve Kemalpaşa ilçelerinde gasp olaylarına karışan 9 kişi gözaltına alındı. Aralarında yaşı küçük çocuğu darp ederek gasp olayını gerçekleştirenlerin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Geçen 24 Şubat saat 23.30 sıralarında, 17 yaşındaki çocuk M.H.Y.'nin 5 kişi tarafından Buca ilçesinde bulunan Kozağaç ormanlık alanına zorla götürüldü. Burada darp edilerek 60 TL parası ile kol saatinin gasp edildiği bilgisinin alınması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda yaşı küçük çocuğu darp ederek gasp olayını gerçekleştiren suça sürüklenen çocuk A.H.(16), K.Ç.(24), U.T.(20), M.Y.(19) ve E.G.(24) yakalandı. A.H. alınan ifadesinin ardından Buca Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı. K.Ç., U.T., M.Y. ve E.G. ise 'Silahla birden fazla kişi ile cebir ve tehdit kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma ve birden fazla kişi tarafından gece vakti yağma' suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından ayrı ayrı tutuklandı.

BIÇAK VE LEVYELERLE GASP

Ekipler, Kemalpaşa ilçesi Ankara asfaltı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun içindeki markette, market çalışanını bıçak ve levyelerle tehdit ederek, 10 bin TL değerinde sigara ile bin 200 TL paranın üç kişi tarafından gasp edildiği ihbarı üzerine, harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, akaryakıt istasyonundan gasp olayını gerçekleştirenlerin B.Ş.(20), M.Ö.(21) ve İ.T.(20) olduğu tespit edildi. Şahıslar yapılan eş zamanlı operasyonla Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yakalandı. B.Ş., M.Ö. ve İ.T. 'geceleyin birden fazla kişi ile yağma' suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

CİNSEL SALDIRI VE GASP

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bıçakla cinsel saldırıda bulanarak gasp olayını gerçekleştiren Suriye uyruklu bir kişiyi yakaladı. Konak ilçesinde ikamet eden S.R.(33)'nin ikametine girdiği esnada, arkasından gelen bir şahıs tarafından bıçak zoru ile etkisiz hale getirilip ellerinin ve ayaklarının bağlanarak cinsel saldırıda bulunulduğu, iki adet cep telefonu ile kredi kartlarının gasp edildiği bilgisinin alınması üzerine, Suriye uyruklu H.İ.(20) gözaltına alındı. H.İ., 'nitelikli cinsel saldırı, gece vakti silahlı yağma ile başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanılması' suçlarından çıkarıldığı mahkeme tarafından ayrı ayrı tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de gasp olayları 8 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER