Japon seyahat acenteleri Güney Ege'de incelemelerde bulundu


Japon Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) ve Japonya'da faaliyet gösteren dört seyahat acentesinin temsilcisi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın davetlisi olarak geldikleri Aydın, Denizli ve Muğla'da incelemelerde bulundu. Bölgedeki alternatif turizm destinasyon alanlarını gezen heyette JATA Yurtdışı Seyahat Tanıtımı Bölümü Genel Müdür Vekili Hidenori Sakaı, Tobu Top Tur Yurtdışı Seyahat Departmanı Müdürü Tatsuya Yoshıoka, Yomiuri Seyahat Servisi Planlama Bölümü Şefi Hiroko Saıto, Marginal Tur Operasyon Sorumlusu Saoko Shıbaı, Erguvan Turizm Satış Sorumlusu Sakie Kaneko ve Japonya'daki PR Ajansı'nın yöneticisi Sachio Kabayama yer aldı.

Aydın, Denizli ve Muğla'da yeni turizm rotaları belirlemek için düzenlenen gezi programı termal sağlık merkezleri, tarihi mekanlar, öne çıkan kültür ve doğa mirası alanlarıyla önde gelen turizm tesislerinden oluştu. Güney Ege gezisine Karahayıt'ta konaklayarak başlayan Japon heyet Pamukkale, Hierapolis antik kenti, Dalyan'da çamur banyosu alanları, Kaunos kral mezarları ve İztuzu Plajı, Ula'da Akyaka, Bodrum'da antik tiyatro, Halikarnas mozolesi, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Konuyla ilgili bilgi veren GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, fuar ve tanıtım turlarına ağırlık verdiklerini söyledi. 2014 yılında Japon tur operatörleri, 2015 yılında Güney Kore basın mensupları için organizasyonlara evsahipliği yaptıklarını belirten Alata, Güney Ege Bölgesi'nin uluslararası boyutta turizm destinasyonu olarak pazarlanması ve alternatif turizm potansiyelinin hedef gruplara tanıtılması gerektiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Japon seyahat acenteleri Güney Ege'de incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER