Kaan Artun: Adana ASKİ, üst düzey oyunculardan kurulu bir kadroya sahip


Adana ASKİ Başantrenörü Kaan Artun, Adana ASKİ'nin Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin (KBSL) üst düzey oyunculardan kurulu bir kadroya sahip takımı olduğunu söyledi.

Adana ASKİ Başantrenörü Kaan Artun, KBSL'nin 5. haftasında Orduspor'u mağlup eden takımı ve yaşadığı şehirden aidiyet duygusu ile bahsetti. Şu anda amaçladıkları noktanın altında kaldıklarına dikkat çeken Artun, sezon sonunda hedefledikleri yerde olacaklarına inandığını dile getirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu'nu televizyonu TBF TV'den Şansın Tokyay'ın sorularını cevaplayan Kaan Artun'un açıklamalarının detayı şöyle:

- Takımınız içindeki havadan, Adana'daki hayata ve basketbola olan ilgiye kadar geride kalan birkaç ayı nasıl geçirdiğinizi öğrenebilir miyiz?
Adana'da hayat müthiş gidiyor. Ben dört sezon önce Samsun'da baş antrenörlük yapmaya başladığım zaman evimi oraya taşımıştım. Daha sonra TED Koleji'ne geçtiğimde Ankara'ya taşınma gereği duymadım. Ancak bu sene Adana'ya yerleştim. Burası, kadın basketboluna yatırımda geçmişi olan ve ilginin de yüksek olduğu bir kent. Kulübümüzde de bir aile ortamı var. Ben de artık Adanalı oldum sayılır. Takım kimyamıza gelince, bu çok önemli bir nokta. Ne yazık ki o konuda istemediğimiz olaylar yaşandı. Oyuncularımızdan Briann January'nin ülkesinde sakatlanıp oynamaya başlayamadan sezonu kapatması, kaptanımız Nilay Kartaltepe'nin son aylarda iki defa sakatlanıp takımdan ayrı kalması kimyamızı oluşturmak konusunda bizi zorluyor. Oyuncularımızın arasında kuvvetli bağlar olması için uğraşıyoruz. Şu an için de bayağı bir yol kat ettik diyebilirim. İnşallah sahaya yansıtmaya da başlayacağız.

Adana ASKİ iki kulvarda mücadele veriyor ve bu durum hem sizi hem de oyuncuları mental ve fiziksel olarak yoruyor olabilir. Bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Evet, bu çok önemli bir konu. Mücadelenin iki kulvarda olmasının yanı sıra milli takım takvimleri de değişti ve oyuncular sezon devam ederken milli formayı da giyiyorlar; fikstür de bir hayli daralıyor. 15 Kasım'da başlayan milli takım arasından sonra 33 günde 17 maç oynayacağız. Çok ciddi bir tempodan bahsediyoruz ve biz buna uyum sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Seyahatler tabii ki yıpratıcı oluyor ama çok şükür biz henüz çok çetrefilli bir yolculuğa çıkmadık. Eurocup'ta grubumuz dâhilinde Moskova deplasmanı var, onda da fazla zorlanacağımızı zannetmiyorum. Milli takım arasından sonra bizi çok zor bir maraton bekliyor. Önemli olan o tempoya hazır olmak, inşallah da olacağız.

- Sezon başından beri sakatlıklar canınızı sıktı. Yaşanan bu olumsuzluklar kadronuzun yapısını nasıl etkiledi?
Briann January'yi kaybetmiş olmak bizim için üzücü oldu. Onun yerine bir gün içinde takviye yapmamız gerekiyordu çünkü Eurocup için son bildirim günüydü. O hamleyi yapmasaydık, Avrupa maçlarına eksik yabancı sayısı ile devam etmek zorunda kalacaktık. O gün kadromuza iki aylık bir kontrat ile Riquna Williams'ı ekledik. Diğer taraftan sakatlığı süren kaptanımız Nilay Kartaltepe bizim için çok önemli bir oyuncu. Kendisi şu an iyileşme sürecinin sonuna yaklaştı ve onun dönüşünü bekliyoruz, yerine bir takviye yapmamız söz konusu değil. Tabii takımımızın gidişatı ile ilgili zaman içinde başka takviyeler yapmamız gerekebilir ama bunu söylemek için henüz erken. Zaten yaşadığımız sakatlıklardan dolayı bir takım ödünler vermek zorunda kaldık. Geçen sene oynamaya başladığımız bir sistem vardı; üçgen hücum şeklinde, bu sene bundan vazgeçmek durumunda kaldık çünkü bu sistemi benimsemiş oyuncularımızdan eksik olarak sezona başladık. Güçlenmemiz için oyuncu takviyesi gerekirse, bu konuyu düşünürüz.

- Takımınız çok değerli, tecrübeli isimlerden kurulu bir kadroyla yola çıktı ancak kalitesi aşikâr ligimizde her ekip çok kuvvetli. Kendinizi rakipleriniz arasında nerede görüyorsunuz?
Özellikle 4+0 kuralı birçok takımın sahadaki şablonunu ciddi oranda değiştirdi. Devşirme oyuncusu olan takımlar beş yabancı ile sahada olabiliyorlar. Bu durum da çoğu takımın güç dengesini neredeyse denk hale getirdi. Beklenmedik takımlar önemli galibiyetler alarak lige başladılar. Bizim takımımız gibi çok büyük isimlerle kurulan kadrolar geride kalabiliyor bu durumda. Biz de istediğimiz gibi başlayamadık sezona, şu an arzu ettiğimiz noktanın altındayız. KBSL, çok zor bir lig. Ben sezon sonunda hedeflediğimiz yerde olacağımıza inanıyorum. Zor haftalar geçirdik. Çok kaliteli, üst düzey oyunculara sahibiz ama takım kimyasını daha sağlam bir şekilde oluşturmamız gerekiyor. Oyuncularımız birbirlerine bağlandıkları zaman, başarılı sonuçlar da peş peşe gelecektir.
CİHAN
<< Önceki Haber Kaan Artun: Adana ASKİ, üst düzey oyunculardan kurulu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER