Kadın pilot sosyal medyanın gündemine oturdu

Bengü Gül Yalabıyık, Boeing 737 tipi uçaklarda görev yapan bir pilot. Genç pilotun en dikkat çeken özelliği ise sosyal medyada paylaştığı sıra dışı fotoğraflar ve yorumlar.

Kadın pilot sosyal medyanın gündemine oturdu

Gözde meslekler arasında gösterilen pilotluğa ilgi her geçen gün artıyor.

Toplumdaki saygınlığının yanı sıra yüksek maaş, şık üniforma, yurtiçi ve yurtdışı seyahatler bu mesleği daha da cazip hale getiriyor. Ancak pilot olmak hiç de kolay değil.

Zor ve disiplinli bir eğitimden sonra gerekli uçuş lisansını alan pilotlar, emekli oluncaya kadar eğitim görmeye devam ediyor. Yolcularını en konforlu ve emniyetli şekilde uçurmaya çalışan kokpit ekibi, aynı zamanda bu zor mesleği tanıtmak ve sevdirmek için çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriyor.

Bu yüzden uçakta çektiği fotoğraflarla sergi açan, paraşütle atlayış sporunda ülkemizi başarıyla temsil eden, sosyal sorumluluk projelerine öncülük eden veya sosyal medyada aktif yer alan pilotların sayısı her geçen gün artıyor. Boeing 737 tipi uçaklarda görevli Bengü Gül Yalabıyık ise neşeli davranışlarıyla pilotluğun eğlenceli yüzünü göstermeye çalışıyor.

Türk havayolu şirketlerinden birinde ikinci kaptan pilot olarak görev yapan Yalabıyık, sosyal medyada paylaştığı sıra dışı fotoğraf ve yorumlarıyla dikkat çekiyor. Genç pilot, Instagram hesabından paylaştığı ilginç fotoğraflara ‘İstanbul kalmasın. Ücretleri uzatalım gardaş', ‘Abi koyuver 4 ton kurşunsuz' ve ‘Bana arabalarınızla hava atmayın. Aracımdan kafamı bir çıkarırım görürsünüz.' şeklinde yorumlar yapıyor. Uçuşlara başlayalı 5 yıl olan Yalabıyık, gelecekle ilgili düşüncelerini ise “Umarım bu düzensizlik, değişkenlik ve tutku benim için ‘monotonluğa (!)' dönüşmez ise sonuna kadar bu yolda ilerlemeyi kendi adıma görmek isterim. Yoksa herhalde geriye tek seçenek Tibet'e gidip 7 yıl geçirmek kalıyor benim için:)” şeklinde açıklıyor.

ANADOLU KADINIYIZ, YORULMAYIZ!
Pilot Bengü Gül Yalabıyık'ın, uçuş öncesi paylaştığı bir fotoğraf da büyük beğeni gördü. Türk kadınının çalışkanlığına vurgu yapan başarılı pilot, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Geçenlerde Afrika'dan gelmişiz, alanda çıkışa doğru yürüyorum. Bir kaptan arkadaş gördü. Dedi, ‘Nereye uçuş?”' Saba Tümer kahkahamı atarak cevap verdim: ‘Ayol tüm gece uçtum istersen senin uçuşu da ben yapabilirim. Sen benden yorgun gözüküyorsun.' dedim. ‘Yuh' dedi. ‘Valla hiç belli olmuyor!' dedim, ‘Ey vatandaş! Anadolu kadınıyız biz. Yorulmak nedir bilmeyiz, belli de etmeyiz. Kudretimizi sakın ola sorgulama.' Hadi bol bol kahkahalar herkese.”

MESLEKTAŞLARININ YORUMU ÜZDÜ
Başarılı pilotun sosyal medyadaki paylaşımları ise meslektaşlarını kızdırdı. Yalabıyık'ın paylaştığı fotoğraflar, pilotlar tarafından ‘mesleğe ve üniformaya saygısızlık' şeklinde değerlendirildi.

Hakkındaki yorumlara üzülen genç pilotun sosyal medya aracılığı ile eleştirilere verdiği cevap ise ders verir nitelikteydi:
TIR şoförleri gibi denilmiş. Böyle yorum yapanlar o meslek grubunu küçümsememiş mi? Hangi din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet (!) ve meslek grubundan olursak olalım hepimiz insanız. Ne kadar ciddi bir meslek olursa olsun, hiç mi espri yapılmayacak, hiç mi gülünmeyecek. Geçmişteki kazaların hepsi gayrı ciddiyet kaynaklı mı yoksa? Ben aksine pozitif ve baskı yaratmayan ortamın daha başarılı sonuçlar çıkardığına inanırım. Şimdiye kadarki hiçbir kontrol uçuşumda, simülatör ve diğer eğitimlerimde başarısız sonuç almadım.Şimdiye kadar uçtuğum tüm kaptanlarla gülerek ve mutlu bir şekilde çıktık kokpitten. Hiçbir zaman saygıda kusur etmedim. Böyle resimler vermem beni disiplinsiz ve saygısız yapmaz değerli kaptanlarım, saygıdeğer büyüklerim. O resim, harici kontrol yapıldıktan sonra kalan bekleme süresinde çekilmiştir. Neyse, halen olumsuz düşünen kaptanlarım umarım benle uçmazsınız. Zaten uçmak da istemezsiniz. Allah korusun 2 dk gülersiniz, ciddiyetinizi kaybedersiniz.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Kadın pilot sosyal medyanın gündemine oturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER