Kadına şiddeti önleme uygulamasına üç ödül birden

Kadına şiddeti önleme uygulamasına üç ödül birden

Vodafone Türkiye'nin Kırmızı Işık uygulaması ile ilgili 'Aramızda' kampanyası, ABD'den büyük ödüle layık görüldü. Kadına şiddeti önleme amaçlı uygulama, reklam ve inovasyon etkinliği CLIO'dan da üç ödülle döndü.

Kırmızı Işık 'Aramızda' kampanyası ile 'Entegre Kampanya' kategorisinde Grand CLIO ve altın ödülünü alırken, 'Dijital' kategorisinde de gümüş ödül aldı.

New York şehrinde tertip edilen ve ünlü aktör Alec Baldwin'in sunuculuğunu yaptığı ödül törenine Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Young & Rubicam Brands Reklamevi Ajans Başkanı Arzu Ünal ile katıldı. Kırmızı Işık uygulamasının mobil ürünlerin sosyal hayata katkısı ile yakından ilgili olduğunu belirten Öğüt, şunları kaydetti:

"Kırmızı Işık uygulaması sayesinde şiddete maruz kalan kadınlara tek dokunuşla yardım eli uzatıyoruz. Kırmızı Işık uygulamasını tek kadınlar tarafından erişilebilen, şiddeti anında ya da evvelinde engellemeye yönelik, şiddet uygulayan birinin anlamayacağı biçimde çalışan bir çare olarak tasarladık. Bu hassas ve hayati konu için iletişim çalışmalarımızı da yaratıcı ajansımız Y&R Team Red beraber ince bir zekâyla sadece kadınlara ulaşabileceğimiz bir dil ve stratejiyle ortaya koyduk. Cannes Lions 2015'te büyük ödül Grand Prix'yi alarak Türkiye'ye bir ilki yaşatan kampanyamızın şimdi de reklam dünyasının uluslararası alanda en önemli ödüllerinden CLIO'da biri Büyük Ödül olmak üzere üç ödül birden almasının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde bu uygulamaya hiç ihtiyaç kalmamasını umut ediyoruz."

'Aramızda' kampanyasının ardında sosyal faydaya odaklanmış ve akıllıca kurgulanmış iyi bir fikir olduğuna işaret eden Arzu Ünal ise şu görüşleri dile getirdi:

"Vodafone Kırmızı Işık uygulaması için aldığımız brief, insanın kalbine dokunan bir brief'ti. Biz de çalışmalarımıza önce kalbimizi koyarak başladık. Bir projeye kalbinizi koyduğunuzda önünüzdeki sınırlar kalkıyor, daha ilerisini görebiliyor, yaratıcılık fırsatlarını sonuna kadar kullanabiliyorsunuz. Bu projede uygulama ile kullanıcıyı en doğru şekilde buluşturabilmeniz için önce projenin arkasındaki teknolojiye hakim olmanız gerekiyordu. Teknolojiyi yaratanlar ile onu kadınlarla buluşturacak olan bizler tüm süreçte yan yana aynı dili konuştuk. 'Aramızda Kalsın' kampanyasını bu bilinçle çalışıp, 360 derece entegre iletişim anlayışıyla oluşturduk. Kampanyamızı, Vodafone teknolojisini sadece kadınlara ve en sade dilde aktaracak şekilde kurguladık. Sadece kadınların uygulamanın farkına varması için alternatif, yeni mecralar yarattık. Kurguladığımız bu yalın ve yenilikçi yaratıcı yaklaşım ile Cannes Lions'da kazandığımız Grand Prix'nin ardından, Türkiye'nin ilk Grand CLIO'sunu kazanmak müthiş bir duygu. CLIO'dan gelen bir altın, bir gümüş ve bir Grand CLIO'nun gururunu yaşıyoruz. Ama asıl gurur duyduğumuz şey, Türkiye'deki binlerce kadını, aile içi şiddetten korumaya yardımcı olabilmek."
CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddeti önleme uygulamasına üç ödül birden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER