Kalın: Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terörle mücadele konusunun 7 Haziran seçimlerinden sonra da 1 Kasım seçimlerinden sonra da devletin öncelikli konusu olarak gündemlerinde olmaya devam edeceğini söyledi. Terörün her türüne karşı ister PKK, ister DAİŞ terörü olsun ya da IŞİD terörü bunlara karşı kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini belirten Kalın, "PKK terör örgütünün özellikle son aylarda 7 Haziran seçiminden sonra yaptığı terör hadiseleri; sivil vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize yönelik saldırıları herkesin malumudur. Gerek Doğu'da, Güneydoğu'da gerekse ülkemizin diğer noktalarında güvenlik özgürlük dengesini sağlamak için kamu düzenini inşa ederken aynı zamanda vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli tedbirler alındı, bundan sonra da alınmaya devam edilecektir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Seçimin birçok yönüyle tartışılmasının devam edeceğini belirten Kalın, "Özellikle Cumhurbaşkanlığı açısından baktığımız zaman burada aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik birtakım saldırıların, suçlamaların da bir cevabı verilmiş oldu. Bizim umudumuz artık bundan sonra bu tartışmaların tamamen bir kenara bırakılmasıdır. Cumhurbaşkanlığı makamının, mekanı, Cumhurbaşkanı'nın şahsının artık bu tür tartışmaların dışında bırakılması gerekir. Türkiye'de bir sakinleşme, normalleşme ve kucaklaşma için bu adımlar büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Meclis'in toplanması ve hükümetin kurulması sürecinin de gündemlerinde olduğunu kaydeden Kalın, "Anayasanın 114. Maddesi ve İçtüzüğün 3. Maddesi bu konuda son derece açık. YSK'nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasından 5 gün sonra Meclis toplanacak, yemin töreni yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini o gün tevdi edecek." bilgisini aktardı.

Terörle mücadele konusunun 7 Haziran seçimlerinden sonra da 1 Kasım seçimlerinden sonra da devletin öncelikli konusu olarak gündemlerinde olmaya devam edeceğini ifade eden Kalın, şöyle devam etti: "Terörün her türüne karşı ister PKK, ister DAİŞ terörü olsun ya da IŞİD terörü bunlara karşı kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir. PKK terör örgütünün özellikle son aylarda, 7 Haziran seçiminden sonra yaptığı terör hadiseleri, sivil vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize yönelik saldırıları herkesin malumudur. Gerek Doğu'da, Güneydoğu'da gerekse ülkemizin diğer noktalarında güvenlik özgürlük dengesini sağlamak için kamu düzenini inşa ederken aynı zamanda vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli tedbirler alındı, bundan sonra da alınmaya devam edilecektir. PKK'nın terör siyasetine, onun siyaset yoluyla meşrulaştırılmasına, ona birtakım güzellemeler, şirinleştirmeler yapılmasına asla izin verilmeyecektir. Nitekim 1 Kasım seçim sonuçlarının en önemli neticeleri, mesajlarından bir tanesi aslında bu olmuştur. Teröre sırtını dayayan, terörü estesite ederek siyaset yapmaya çalışanların hesaplarının boşa gittiği bir kez daha görülmüştür."

DAEŞ'le mücadele noktasında bugüne kadar 20 binden fazla insana Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu ifade eden Kalın, "2 binin üzerinde kişi sınırdışı edilmiştir, DAİŞ'le irtibatlı olduğu şüphelenilen. Aynı şekilde Türkiye içinde yapılan operasyonlarda da binin üzerinde tutuklama gerçekleşmiş, bunlarla ilgili hukuki süreçler devam etmektedir. Terörün her türüyle; ister PKK, ister DHKP/C, ister DAEŞ terörü olsun, ister başka tür terör olsun, Türkiye kararlılıkla mücadeleye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"KÜLLİYE HALKA AÇILACAK"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili, Cumhurbaşkanlığı'yla ilgili bir konuyu paylaşmak istediğini ifade eden Kalın şunları söyledi: "Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, pek çok vesilelerle bugüne kadar vatandaşlarımıza açıldı. Burası milletin evi olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Bu yıl 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde birçok ilke imza atma imkanımız oldu. Gerek Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi geçit gerekse Külliye'de yaptığımız resepsiyonlarda bütün vatandaşlarımızla kucaklaşma imkanımız oldu. 28 Ekim'de vatandaşlarımızı 81 ilden davet etmek suretiyle burada çok güzel bir kaynaşma yaşandı. Bu tür davetler kabuller bundan sonra da devam edecek. Yine bu çerçevede Külliye'yi vatandaşlarımızın ziyaretine açma konusunda gerekli çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde, belli başvuruyla vatandaşların Külliye'yi ziyaret etmek mümkün olacaktır. Bir diğer önemli konu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'dir. Cumhurbaşkanımızın başlangıç için 5 milyon kitap hedefi ile ortaya koyduğu Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ile ilgili çalışmalarımız da yoğun şekilde devam ediyor. Bina projesi büyük ölçüde tamamlandı. Bu Külliye'nin içerisinde olacak, hemen alt tarafta caminin yanına yapılacak kongre merkezinden ve çok amaçlı salonlardan sonra Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi çalışmalarına başlanacak. Bu çerçevede bu hedefe ulaşmak için kitap alımları, tasnifler alınmaya devam ediyor. Değerli yazar düşünür yayıncı Mehmet Şevket Eygi, kütüphanesini ki çok kıymetli bir koleksiyondur o, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hibe etmeyi kabul ettiler." CİHAN
<< Önceki Haber Kalın: Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER