Kar yağışından dolayı vatandaşlar yolda kaldı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçların birçoğu yolda kaldı. Patinaj çeken araçların üzerine atlayarak ağırlık yapmaya çalışan vatandaşlar kameralara yansırken işçilerin taşıyan servisin devrilmesi sonucunda 4 işçi yaralandı.

Sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra da şiddetini arttıran kar yağışı karayollarında olumsuzluklara neden oldu. Soğanlı rampaları mevkiinde işçi servisinin devrilmesi ile kapanan trafik sürücülere zor anlar yaşattı. İlçeye bağlı Cemaller köyünden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na (Erdemir) işçi servisi yapan 67 LN 895 plakalı midibüs, Ereğli-Zonguldak karayolunda yokuş aşağı indiği sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilerek yan yattı. Kazada araçta bulunan Metin Yalçın, Hasan Cebeci, Hüseyin Batmaz ve Erkan Açıkgöz yaralandı. Yaralılar ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kaza nedeniyle ulaşımda aksama yaşanan yolda trafik ekipleri kontrollü geçiş sağlamaya çalıştı.

VATANDAŞLARIN YARDIM ÇABALARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Bu sırada yolda kalan bazı araçlara ise çevreden gelen vatandaşlar yardımda bulundu. Bazı vatandaşlar arabaların üzerine atlayarak ağırlık yapmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise hareket halindeki araçlara binerek ağırlık yapmaya çalıştı. Kış lastikleri olmayan ya da eski olan araçlar da rampayı çıkmakta oldukça zorlandı.

VATANDAŞLARDAN KARAYOLARINA TEPKİ

Kaza sebebiyle araçların kaldığı soğanlı rampalarında bekleyen araç sürücüleri yolda temizlik ve tuzlama çalışması yapılmamasından dolayı tepki gösterdi. Yaklaşık 1 saattir beklediklerini ifade eden araç sürücüleri "Yol temizlenseydi bunlar yaşanmazdı. Bizim de evimi çoluğumuz çocuğumuz var." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Diğer yandan kar yağışı nedeniyle araçların ilerlemekte güçlük çektiği yolda iki kafadarın motosiklet macerası da kameralara yansıdı. CİHAN
<< Önceki Haber Kar yağışından dolayı vatandaşlar yolda kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER