Kesik el cinayetinde kan donduran ifadeler

Kesik el cinayetinde kan donduran ifadeler

İzmit-Kandıra karayolunun Çayırköy mevkiinde dövülerek öldürüldükten sonra kimliğinin belirlenmemesi için elleri bileklerinden kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili olarak, haklarında yakalama kararı çıkartılan Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Ö., yakalandıkları Kayseri'den getirildikleri Kocaeli'nde işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Muhammet Yıldız'ın polis ifadesinde, Dutlu 5 bin lira para nedeniyle tartışma sonrası öldürdüğünü söylediği ileri sürüldü. Zanlının, "Eve gittik. Alkol aldık. Bir süre sonra Dutlu sızdı. Ben çantasını karıştırınca hesaplarını gördüm. Bunun üzerine Nuran'ı kaldırdım. Para nedeniyle tartıştık. Darp ettim. Başka suçtan bir suçtan dolayı firariyim. Yakalanacağımı düşündüğüm için Dutlu'nun üzerinde bulunan kapüşonlu kıyafetinin ipini boynuna doladım ve boğdum. Nuran Dutlu'nun parmak izlerinden tanınmaması için ellerini kestim. Kestiğim elleri önce kireçleyerek gömmek istedim daha sonra eli parçaladım ve tuvalete attım ve sifonu çektim. Cesedi arabanın bagajına koyarak Bolu Dağı'na götürerek ıssız bir yere atmak istedim. Ancak Bolu'ya giderken trafik çevirmelerinden korktum ve Kocaeli'nde yol kenarına attım."dediği ileri sürüldü.

İzmit-Kandıra Karayolu'nun Çayırköy yakınlarında, yola yakın tarlada 22 Ocak günü bir bölümü naylona sarılı olarak bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada, cinayet şüphelisi olarak Bursa'da Vedat A., İzmir'de de Arif Ç. adlı kişiyi yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Araştırmasını derinleştiren jandarma ekipleri, haklarında arama kararı çıkartılan Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Ö.'in Kayseri'de oldukları bilgisine ulaştı. Ekipler, şüpheliler için Kayseri'ye gitti. Olayın bir numaralı zanlıları oldukları öne sürülen Muhammet Yıldız ve Sertaç Ö. Kayseri'de gezerken yakalandı. Zanlılardan Muhammet Y.'nin yapılan üst aramasında 7, kız arkadaşı Sertaç Ö.'nün üzerinde de 4 adet sahte kimlik ele geçirildi. Cinayeti işlediği ileri sürülen Muhammet Y.'nin ayrıca 11 yıldır cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.

Kocaeli'ne getirilen zanlılar işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Zanlı Muhammet Y'nin ifadeleri ortaya çıktı. Kan donduran olayın ardından ise katil zanlısı Muhammet Yıldız'ın suçu kabul ederek cinayeti itiraf ederek cinayeti nasıl işlediğini de anlattığı öğrenildi. İfadedeki iddiaya göre, Muhammet Yıldız, Nuran Dutlu'ya uyuşturucu maddesi temin ediyordu ve bu uyuşturucu olayından ötürü Dutlu'nun da Muhammet Yıldız'a 5 bin TL borcu vardı. Geçtiğimiz 21 Ocak tarihinde Muhammet Yıldız ve Nuran Dutlu Bursa Görükle'de karşılaştı ve Muhammet Nuran Dutlu'dan parasını istedi. Parası olmadığını söyleyen, ancak kısa sürede borcunu ödeyeceğini de taahhüt eden Dutlu ve Muhammet Yıldız beraber Yıldız'ın evine gitti. Burada da alkol ve uyuşturucu madde alan ikiliden Dutlu bir süre sonra sızdı ve Muhammet Yıldız Dutlu'nun çantasını karıştırmaya başladı.

YARDIM ÇIĞLIKLARINDAN KORKTU

Alkol ve uyuşturucu alan Nuran Dutlu'nun sızmasını fırsat bilen Muhammet Yıldız karıştırdığı çantada Dutlu'ya ait banka hesap cüzdanını gördü. Hesap defterinde yeterli kadar para olduğunu gören Yıldız hemen Dutlu'yu uyandırdı ve kendisine neden yalan söylediğini sorarak Dutlu'dan borcunu istedi. Ancak Dutlu parayı vermeye razı olmadı ve Muhammet Yıldız ile kavga etmeye başladı. Kavga sırasında bir süre darp edilen Nuran Dutlu bağırarak yardım istedi. Cezaevi firari olduğu için, Dutlu'nun yardım çığlıklarının duyulacağından korkan Muhammet Yıldız önce elleriyle kızın ağzını kapamaya çalıştı ancak başaramayınca yakalanmak korkusu Yıldız'ı sardı ve talihsiz kızı öldürmeye karar verdi.

KAPÜŞONUN İPİYLE BOĞDU

Yakalanacağını düşünen Muhammet Yıldız, Nuran Dutlu'nun üzerinde bulunan kapüşonlu kıyafetinin ipini talihsiz kızın boynuna doladı. Gözünü kan bürüyen Muhammet Yıldız, Dutlu'nun nefesi kesilene kadar boynuna doladığı ipi sıktı ve öldürdü. Bir süre evde ne yapacağını düşünen Muhammet Yıldız, kızın parmak izlerinden tanınmaması için ellerini kesti. Kestiği elleri önce kireçleyerek gömmek isteyen Yıldız, daha sonra eli parçaladı ve tuvalete atarak sifonu çekti. Bir süre ne yapacağını düşünen Yıldız önce kızın cesedini arabanın bagajına koyarak Bolu Dağı'na götürerek ıssız bir yere atmak istedi. Ancak Bolu'ya giderken trafik çevirmelerinden korkan Yıldız, yolda karar değiştirdi ve rotayı Kocaeli'ye çevirdi. İzmit-Kandıra yoluna geldiklerinde de Nuran Dutlu'nun cesedini Çayırköy mevkiinde boş tarlaya attı.

Zanlı Muhammet Yıldız ve Sertaç Ö. jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında önce sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Kocaeli Adliyesi'nde görülen davaların yoğunluğu olması sebebiyle sabahın erken saatlerinde adliyeye getirilen katil zanlısı iki şahıs adliye binası arka kapısından içeri sokuldu. Zanlılar önce Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verecek. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesi beklenen Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer'in cezaevine gönderilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Kesik el cinayetinde kan donduran ifadeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER