Keskin bir zekâ için elinizden düşmesin

Keskin bir zekâya sahip olmak isteyenler çeşitli yöntemlerle zihinlerini geliştirmeye çalışıyor.Bulmaca çözerek veya karışık bir probleme kafa yorarak yaptığımız alıştırmalar kadar, yiyeceğimiz besinlerde bu konuda oldukça önemli.

Keskin bir zekâ için elinizden düşmesin




Çilek, içeriğinde barındırdığı fisetin adlı madde sayesinde zihnin daha fazla verimli çalışmasını sağlıyor. Bununla birlikte uzun vadede hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor.





Bitter çikolata, içinde yoğun miktarda bulunan magnezyum ve antioksidanlar, beyne oksijen taşıyarak beynin daha aktif çalışmasını sağlıyor. Uzmanlar sınavlardan ve sunumlardan önce bitter çikolata yenilmesini tavsiye ediyor. 





Patates, kan şekerini yavaş ve dengeli bir şekilde yükselterek, zekânın daha verimli çalışmasına olanak tanıyor. Fakat yağda kızartılan patates bu özelliklerini yitirebiliyor.





Kuru yemişler, ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği, susam, keten tohumu gibi E vitamini bakımından zengin olan kuru yemişler, içerdiği yağ asitleri sayesinde unutkanlıkla savaşan kahramanlar arasında yer alıyor. Önerilen miktar ise her gün bir avuç.





Yoğurt, içinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor. Bu sayede beyin, meşgul olduğu konuya daha fazla odaklanma sağlıyor.





Üzüm, dopamin salgılanmasını artırarak problemler karşısında daha etkili bir şekilde çözüm üretmemizi sağlıyor.





Taze fasulye, lif ve proteini bir arada bulunduran nasir yiyeceklerden biridir. Uzmanlar bu etkilerin özellikle çocuklarda daha etkili bir şekilde zekâ gelişimini etkilediğini savunuyor.





Kırmızı soğan, hafızayı geliştiren ve unutkanlığı önleyen quercetin isimli bileşen bakımından zengindir. Aynı zamanda iyi de bire folik asit kaynağıdır.

Yemek.com
<< Önceki Haber Keskin bir zekâ için elinizden düşmesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER