KKTC Başbakanı Kalyoncu, su protokolünü imzalamak için bugün Ankara'ya gidiyor


KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, ilk yurtdışı ziyaretini bugün Ankara'ya yapacak. Kalyoncu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile uzun süredir üzerinde uzlaşılamayan ve geçtiğimiz günlerde üzerinde mutabakata varılan su protokolünü imzalanacak.

Kalyoncu, Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetler arası anlaşmaya imza atmak üzere Ankara'ya gidecek. Başbakana 3 de bakan eşlik edecek.

Türk Hava Yolları'nın Ercan'dan saat 21.30'da kalkacak uçağıyla Ankara Esenboğa Havaalanı'na gidecek Başbakan Kalyoncu'yla birlikte, Dışişleri Bakanı Emine Çolak; Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ve diğer bazı bakanlar eşlik edecek.

Ankara temaslarına yarın saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret ve Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak başlayacak Başbakan Kalyoncu, daha sonra Çankaya'daki Başbakanlık binasında resmi karşılama töreniyle karşılanacak. Ahmet Davutoğlu'yla baş başa görüşmenin ardından suyla ilgili anlaşma imzalanacak ve ardından basın toplantısı düzenlenecek. Başbakan Kalyoncu ve heyeti yarın gece yurda dönecek.

Öte yandan 15 Temmuz 2015'te Başbakanlık görevine getirilen Kalyoncu, bu teması ile birlikte 8 ay sonra ilk yurtdışı ziyaretini de gerçekleştirmiş olacak. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Başbakanı Kalyoncu, su protokolünü imzalamak için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER