Hocaefendi'yi anlatırken gözyaşları sel oldu

Fas'ın 3 farklı şehrinde Hocaefendi'nin fikir dünyası ve hizmet hareketiyle ortaya konan uygulamalar ele alınıyor.

Hocaefendi'yi anlatırken gözyaşları sel oldu

  • Fas'ın 3 farklı şehrinde Hocaefendi'nin fikir dünyası ve hizmet hareketi ele alındı.
  • Fas Vaize Hizmet Hareketi Konferansı'nda gözyaşlarını tutamadı.
  • Arap alimleri Hocaefendi'nin düşüncelerinin aksiyona dönüşmesine dikkat çekti.

Fas'ın Cedide şehrinde düzenlenen konferansta gözyaşlarını hakim olamayan Esma Yazam muhterem, hiç görmese de kendisini Fethullah Gülen Hocaefendi'nin talebesi olarak görüyor.

Cedide İlim Meclisi Üyesi Esma Yazam: "Hizmet'in ister Fas'a, ister dünyanın bir çok yerine ulaşmış olması Hocaefendi'nin sadakat ve ihlasından ileri geliyor. Çünkü bu ümmetin ızdırabını kalbinde taşıyor."

Gözyaşlarını hiç görmediği ve ama çok sevdiği uzaktaki bir gönül insanı için döküyor…

Esma Yazam: "O ızdırap insanın eserlerini okuyup istifade ediyorum ama keşke öyle bir imkan olsaydı da Hocaefendi'yle karşılıklı olarak oturabilsem, onun öğrencisi olabilseydim."

Fas'ın 3 farklı şehrinde gerçekleştirilen konferanslarda Hizmet hareketinin ortaya koymuş olduğu uygulamalar Hocaefendi'nin eserleri ve düşünceleri çerçevesinde değerlendiriliyor.

Hira Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Savaş: "İslam dünyası şu an ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. İslam dünyası kayıp anahtarını arıyor ve bu anahtarın Hocaefendi'de olduğuna inanıyor."

Arap alimlerin en çok dikkatini çeken şey ise Hocaefendi'nin düşüncelerinin aksiyona dönüşmesi. 

Cezayir Menahic Enstitüsü Müdürü Muhammed Musa Baba Ammi: "Biz Araplar dini de, ayeti de, hadisi de çok iyi biliriz. Peki neden biz söylüyoruz da olmuyor ama Hocaefendi söylüyor ve bunlar harekete ve projeye dönüşüyor. İşte 2 yıldır bu fikirden aksiyona dönüşme konusunu anlamaya çalışıyorum."

Marrakech şehrinde başlayıp Cedide'de devam eden konferanslar serisi son olarak başkent Rabat yakınlarındaki Kuneytra'daki konferansla sona erecek.

<< Önceki Haber Hocaefendi'yi anlatırken gözyaşları sel oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER