Isparta Valisi’nden ‘Bediüzzaman’ açıklaması

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olduğuna yönelik iddialara ilişkin, ''Isparta'ya bu kadar önem ve değer veren, duygusal olarak yaklaşan, 'Ben tarihen ispat edemem ama Ispartalıyım' diyen birinin kabrinin Isparta'da bulunması sürpriz olmaz'' dedi.

Isparta Valisi’nden ‘Bediüzzaman’ açıklaması

         Oğuz, yaptığı açıklamada, Said Nursi'nin bir süre  Isparta'da yaşadığını ve en önemli eseri olan Risaeli Nur'un büyük kısmını burada  yazdığını kaydetti. Bu durumun Isparta için büyük hususiyet oluşturduğunu ifade  eden Oğuz, bu eserlerin yazımının Nursi'nin aynı zamanda Isparta'ya çok önem  verdiğini gösterdiğini dile getirdi.

         Nursi'nin eserlerinde Isparta'dan bahsettiğini ve ''Ben tarihen ispat  edemem ama Ispartalıyım. Benim doğduğum Bitlis'in Nurs kasabasının bağlı olduğu  nahiyenin adı İsparit'tir. İsparit'in Isparta ile alakalı olduğu düşünüyorum''  yazdığını belirten Oğuz, ''Nursi, Isparta ile ilgili çok güzel sözler söylüyor.  Isparta'yı sevmiş, Isparta'nın yamaçlarında, dağlarında şehirlerinde, yollarında  ciddi hatırası bulunan, gönülden Isparta'ya çok bağlı Bediüzzaman Said Nursi'nin  mezarının Isparta'da olması, arzusuna uygun düşer gibi görünüyor'' diye konuştu.

         Nursi'nin ''Çokları benim kabrimi bilmeyecektir'' şeklinde bir sözü  bulunduğuna dikkati çeken Oğuz, Şanlıurfa'da on binlerce kişinin katıldığı bir  törenle defnedilmesinin ardından Nursi'nin mezarının şu anda meçhul olmasının  Nursi'nin sözünü ispatlar nitelikte olduğunu kaydetti.

         Nursi'nin kabrinin Isparta'da bulunduğu yönünde iddialar bulunduğunu  vurgulayan Oğuz, ''Isparta'ya bu kadar önem ve değer veren, duygusal olarak  yaklaşan, 'Ben tarihen ispat edemem ama Ispartalıyım' diyen birinin kabrinin  Isparta'da bulunması sürpriz olmaz. Öyle olması lazım gelir. Kendi arzusuna uygun  olur'' dedi.

         Isparta'nın bir ''bilim şehri'' olduğunu anlatan Oğuz, şöyle konuştu:

         ''Mekke, Medine, Kudüs müşerref, Isparta muvazzaf' diyoruz. Isparta ilim  şehri olması ile görevlidir. Said Nursi'nin yaklaşımı ile bakıldığında ilim şehri  Isparta onun idealine, arzusuna ve temennilerine çok uygun gibi görünüyor ve ilim  şehri Isparta'yı büyük bir kitle halinde istiyoruz. Nursi'nin, 'Çokları benim  kabrimi bilmeyecektir' sözü ile ilim şehri Isparta'yı bir araya getirecek  olursak, sokaklarında binlerce alimlerin yürüdüğü, ilim talep eden öğrencilerin  dolaştığı, ilim nefes alınıp, ilmin nefes verildiği Isparta'da Nursi'nin  mezarının aşikar olacağı bellidir.''
<< Önceki Haber Isparta Valisi’nden ‘Bediüzzaman’ açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER