Kanaat önderi İslamoğlu 'zulme dönüşmesin, heba olmasın' dedi

Anadolu’nun önemli kanaat önderlerinden Hacı Ahmed İslamoğlu Hocaefendi, MEB'in dershanelerle ilgili ısrarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kanaat önderi İslamoğlu 'zulme dönüşmesin, heba olmasın' dedi

Ömrünü dine adayan ve bugüne kadar yüzlerce talebe yetiştiren İslamoğlu, “Kapatma kararı zulme dönüşmesin, nesiller heba edilmesin.” uyarısında bulundu.

İç Anadolu’nun önde gelen âlimlerinden Kayserili Hacı Ahmed İslamoğlu Hocaefendi, hayatının 60 yılını irşatla geçirdi. Nakşi ve Kadiri geleneğinden gelen, bugüne kadar yüzlerce talebe yetiştiren İslamoğlu, dershanelerin kapatılması yönündeki ısrardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Zaman Gazetesi'nin görüştüğü İslamoğlu, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin nesil yetiştirmeyle ilgili hassasiyetlerinin doğru anlaşılması gerektiğini anlattı. Hocaefendi’nin soyadının Gülen olduğuna dikkat çeken Ahmed İslamoğlu, bugüne kadar milletin derdiyle dertlenen biri olduğu için onun yüzünün hiç gülmediğine vurgu yaptı. Hocaefendi ile kısa bir mektuplaşmalarının olduğunu hatırlatan İslamoğlu şunları söyledi: “Mektuplar hâlâ dosyamın içerisinde duruyor. Ne kadar nezaket sahibi biri. Hocaefendi bütün ömrünü milletin hizmetine adamış bir insan. 30 sene döşek görmemiş, her türlü rahatını bu milletin imanını kurtarmak için terk etmiş.”

Hocaefendi’nin vaazlarını kasetlerden dinlediğini anlatan İslamoğlu, nesil yetiştirmenin önemini şöyle anlattı: “Liseli bir genci cami cemaati içerisinde görmek mümkün değildi. Hocaefendi bir vaazında şöyle anlatıyordu: ‘Camide namaz kılarken gözüme bir genç ilişti. Allah beni affetsin, namaz tesbihatını dahi yapmadan genci kaçırmamak için koştum. Meğer o da beni bekliyormuş. Elinde kâğıt, liselere din dersi konulması için cami cemaatinden imza topluyormuş. 40 yıldır milletimizin özlediği ve beklediği genç diye bağrıma bastım.’ O gün bir gençti, bugün binlerce, yüz binlerce genç oldu Elhamdülillah.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ehl-i iman ve ehl-i Kur’an bir insan olduğuna dikkat çeken İslamoğlu, İmam hatipli, ehl-i Kur’an, 88’lik annesine hizmetle dünyaca meşhur bir başbakan, heder olur, İslam’a ve ehl-i İslam’a yazık olur. Cenab-ı Hak, hakikati göstersin.” ifadelerini kullandı. 

Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının 28 yılını hapishanelerde geçirdiğini hatırlatan İslamoğlu Hocaefendi, “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin açtığı hizmet, Bediüzzaman’ın emaneti. Endişeye gerek yok, Rabb’im doğru olanın yanında.” dedi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yetişmiş ilim ve irfan sahibi cesur bir insan olduğuna işaret eden İslamoğlu, “Dost zannettiğin, ehl-i tarik olanlar, olmayanlar Hocaefendi’nin kuyusunu kazmaya çalıştılar. Hâlâ da çalışıyorlar. Cenab-ı Hak fırsat vermesin.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Kanaat önderi İslamoğlu 'zulme dönüşmesin, heba olmasın'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER