Salondakiler gözyaşlarına boğuldu

Umman Müftüsü'nün İstanbul'daki büyük buluşmada, Kolektif Şuur Sempozyumu'nun kapanışında yaptığı dua salondaki izleyicileri gözyaşlarına boğdu.

Salondakiler gözyaşlarına boğuldu

Umman Müftüsü Ahmet El Halili,  yüzlerce alimin geldiği Kolektif Şuur Sempozyumu'nda Allah'a böyle dua etti:

Ey Allah'ım bizi dünyada dininin gölgesinde topladığın gibi ahirette de rahmetinin gölgesinde topla. Dünyada kalplerimizi ve gönüllerimizi birlik eyle. Dağınıklığımızı birleştir, saflarımızı tekleştir. Allah'ım bizi sevdiğin ve ondan razı olduğun hal üzere biraraya getir. 

Ya Rabbi senden bu makamdan ayrılmadan affetmediğin günahımız, ıslah edilmemiş ayıbımız, selamete çıkarmadığın sıkıntımız, ifrac etmediğin darlığımız, ödenmemiş borcumuz, şifa vermediğin hastamız, bizimle olmadığı halde korumadığın dostumuz, sapıklığa düşüp de hidayet etmediğin, engel olmadığın düşmanımız, kabul olmayan  duamız, isteyip de vermediğin arzumuz, ortaya çıkarmadığın bela, isteyip de vermediğin, yokluğa düçar olup da rızıklandırmadığın, cahil olup da öğretmediğin, dünya ve ahiret için bizlere faydalı olup da ihtiyacımızı karşılamadığın, yüce katından bir kolaylık vermediğin bir şey kalmasın Ya Rabbi. Ey Allah'ım bizleri önümüzden, arkamızdan, sağımızdan, solumuzdan, üstümüzden  ve altımızdan muhafaza eyle ve koru Ya Rabbi. 


Ahmet El Halili: "Rabbim müslümanların dağınıklığını sen toparla" diyerek Allah'a yalvardı.

Ya Rabbim bizleri İslam'la muhafaza eyle, İslam'ı da bizimle muhafaza eyle ki sen her şeye kadirsindir. Allah'ım müslümanların dağınıklığını sen toparla. Kalplerini birlik eyle. Saflarını tek eyle. Düşmanlarına üstün kıl. Onları aziz ve muntasır eyle ey Allah'ım. Allah'ım müslümanları tek kelime altında topla ve onları adaletin ikamesinde, hakkın kaldırılmasında, yeryüzünde insafın neşrinde, kullarını senin dinine çağırmada, Hakk'a irşadlarında muvaffak eyle. Sen her şeye kadirsin ve duaya icabet edersin. Sen en yüce mevla ve yardım edenlerin en Aziz'isin Ya Rabbi. 

Halili, büyük buluşmaya imkan sağlayan Türkiye'yi dualarına ekledi.

Allah'ım bu ülkenin insanını ve yöneticisini sen muhafaza eyle ve senin taatinden ayırma. Razı olduğun şeylere hidayet eyle ve her yerde müslümanları senin hoşlandığın ve razı olduğun şeylere muvaffak eyle. Allah'ım müslümanları ve İslam'ı her yerde aziz eyle ki sen her şeye gücü yetensindir. Salat ve Selam Efendimiz Muhammed (S.A.S) ve onu Âli ve Ashabı'nın üzerine olsun.  Kudret ve izzet sahibi Rabbin, insanların her türlü tasavvurunun üstünde bir yüceliğe sahiptir.
<< Önceki Haber Salondakiler gözyaşlarına boğuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER