Sızıntı Dergisi 37 yaşında

Sızıntı Dergisi, kainatı ve varlığı tanımaya, insanı ve insanlığı anlamlandırmaya dair her şeyi 37 yıldır siz, okuyucularıyla paylaşmaya devam ediyor.

Sızıntı Dergisi 37 yaşında

Yıl 1979, Türkiye: Kavgaların ve çatışmaların hakim olduğu yıllarda, dostların düşman kesildiği, kardeşin kardeşi öldürdüğü buhranlı günlerde yaşananları kendilerine dert edinen, mürekkeplerinden akan bir damla ‘’Sızıntı’’ ile daha fazla gence ulaşmak için adım atanların gönül köprüsü 37 yaşında. 

Sızıntı Dergisi, geleneği çağdaşla, aklı kalple, ilmi, iman ile harmanlayarak, nesilden nesile hayatı okumaya ve okutmaya devam ediyor. 1979 yılında sadece 5.000 gönülle başladığı yayın hayatına, bugün 6 kıtada, 72 ülkede, 700 bin gönüle ulaşmanın verdiği mutlulukla, devam eden Sızıntı Ailesi, kültürden, sanata,  edebiyattan, tarihe, modern bilimden, insanın manevi tabiatına kadar uzanan geniş ve entelektüel yayın yelpazesiyle, hayatınıza ışık tutmaya devam ediyor.

Sızıntı Dergisi'ne öğrencilik döneminde başlayan ve hayatına çok şey kattığını ifade eden Sızıntı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. İrfan Yılmaz; kendisi gibi öğrencilik döneminde dergiye katılan veya küçük yaştan itibaren dergiyi takip eden öğrencilerin, özellikle sınavlarda sorulan branşları dışındaki soruları, derginin sağladığı entelektüel ve ilmi beslenme ile kolaylıkla cevaplandırdığını söyledi. Dergi sayesinde, sınavlara oldukça yoğun şekilde hazırlanan öğrencilerin, hem arta kalan zamanlarını verimli olarak değerlendirdiğini, hem de bu sayede varlığı ve kainatı, anlamlandırma şansı yakaladığını belirten Yılmaz; bunun çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerinde de oldukça önemli olduğunu belirtti.

İnsanın dünya telaşında sığınacağı bir liman olabilmek için yola çıkan Sızıntı Dergisi ekibinin,bilim ve iman birlikteliği ile insanın kalbi ve aklı arasındaki kavgalarını aydınlatmayı amaç edindiğini belirten Yılmaz; bütün farklılıkları birleştiren ve hiçbir siyasi, toplumsal sınıflandırmaya dahil olmayarak, sadece insanı temel alan bir anlayışla, hayatı keşfetmeye ve siz okuyucuları bu yolculukta birlikte yürümeye davet ediyor.

Sızıntı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. İrfan Yılmaz; Sızıntı Dergisi’nin bakış açısının “Kainatı nasıl okuruz?” olduğunu, derginin baş yazıların aklı, orta sayfanın ise kalbi temsil ettiğini vurguladı.  Sızıntı Dergisi’nin yayın hayatına başlamasına vesile olan Fethullah Gülen Hoca Efendi’nin, sıhhatinin elverdiği ölçüde, kendi ifadesiyle “her bir kelimesi için gözyaşı” döktüğü “başyazıları” ve “orta sayfa” çalışmalarıyla insanın ve insanlığın değişmeyen gündem maddelerine dair hissiyatını ve düşüncelerini kaleme aldığını söyledi. “Orta sayfa” yazılarının, her insanın kalbine yerleştirilmiş; keşfedilmeyi, harekete geçirilmeyi, canlandırılmayı bekleyen, sadece insana mahsus ilahi latifelere hitap ettiğini ve bu yazıların değişik üniversitelerde ders kitabı olarak okutulduğunu sözlerine ekledi. 

Sızıntı Dergisi ''Engelleri'' Kaldırıyor

Sosyal sorumluluk projelerine destek vermeyi, adeta bir görev edinen Sızıntı Dergisi, görme engelliler için başlattığı sesli dergi uygulamasıyla bir ilki gerçekleştirdi ve farklı mecralarda da bu uygulamanın öncüsü oldu. 
 
iPhone, iPad, Android telefon ve tablet,  gibi araçlara uyum sağlayarak aynı zamanda yayıncılıkta teknolojik engelleri de kaldırıyor. Sosyal ağlar aracılığıyla metin, ses ya da görüntü dosyalarının anında paylaşıldığı günümüzde, mobil veri trafiğinin artışına uygun alt yapı hazırlıklarını büyük bir hızla tamamlayan Sızıntı Dergisi, geniş okuyucu kitlesine teknolojik anlamda da hizmet vermeye devam ediyor.


<< Önceki Haber Sızıntı Dergisi 37 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER