Lider Fenerbahçe, Euroleague Top 16 maçı için Hırvatistan'a gidiyor


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 12. hafta maçında Hırvat ekibi Cedevita Zagreb'e konuk oluyor. Müsabaka 25 Mart Cuma günü saat 20.00'de oynanacak ve Lig Tv 3 kanalından naklen yayınlanacak.

Spor Toto Basketbol Ligi 22. hafta maçında deplasmanda Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, rakibine 86-81 mağlup olmuştu.

Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 11. hafta maçında ise Darüşşafaka Doğuş'u konuk eden sarı lacivertliler, rakibini 77-69 yenmişti. Lokomotiv Kuban galibiyeti ile çeyrek finali garantileyen Fenerbahçe, gruptaki diğer maçta Panathinaikos'un Lokomotiv Kuban'ı mağlup etmesi üzerine bitime 3 hafta kala E Grubu'nu lider bitirmeyi garantilemişti.

Bu arada sarı lacivertlilerde, uzun süredir sakatlığı bulunan Pero Antic takımla çalışmalara başladı. Jan Vesely ve Kostas Sloukas'ın ise sakatlığı bulunuyor.

CEDEVİTA ZAGREB TARİHİNDE İLK KEZ TOP 16'DA

Geçtiğimiz sezon Euroleague ilk turunda üç galibiyet elde eden Cedevita, Maccabi Tel Aviv ve Alba Berlin'e karşı kazandığı maçlarla dikkat çekmişti.

Antrenörlüğünü Veljko Mrsic'in yaptığı Cedevita Zagreb, tarihinde ilk kez Top 16'da mücadele ediyor. Kadrosunda Jacob Pullen, James White ve Henry Walker gibi Amerikalı oyuncuları bulunduran Hırvat ekibi, Miro Bilan, Luka Babic, Fran Pilepic ve Luka Zoric gibi önemli Hırvat oyunculara da sahip.

Cedevita, Top 16'da oynadığı 11 maçta sadece iki galibiyet elde etti. Hırvatistan temsilcisi, son 7 Euroleague maçını da kaybetti. Hırvat ekip, son Euroleague maçında Anadolu Efes'e İstanbul'da 80-76 yenilmişti.

Fenerbahçe, Cedevita Zagreb ile daha önce Top 16 Turu 5. hafta maçında karşılaştı ve Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmayı temsilcimiz 86-73 galip bitirmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Lider Fenerbahçe, Euroleague Top 16 maçı için Hırvatistan'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER