Lufthansa yolcularını, yeni grev dalgası bekliyor


Geçtiğimiz haftalarda şirket tarihinin en uzun greviyle karşı karşıya kalan Lufthansa'yı önümüzdeki günlerde de yeni grev dalgası bekliyor. Lufthansa'da kabin çalışanlarının sendikası Uçuş Kabin Görevlileri Kuruluşu (Ufo), yeni bir grev kararı daha aldı.

Sendikadan yapılan açıklamada kabin personelinin yarın ve Cuma günü iş bırakacağı duyuruldu. Sendika, Lufthansa'ya sundukları taleplerin kabul edilmemesi durumunda Pazartesi günü de grevi devam ettireceklerini belirtti.

Lufthansa'nın kendilerine yaşlılık ve geçiş dönemi için henüz iyi bir teklifte bulunmadığını belirten Ufo Başkanı Nicoley Baublies, "Grevin iş mücadelesinde ciddi bir hareketlenmeyi sağlamasını ve bizi Aralık ayında da grev yapmak zorunda bırakmamasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sendika, grevden hangi havalimanlarının etkileneceğini ise açıklamadı.

Lufthansa İnsan Kaynakları Şefi Bettina Volkens ise "Görüşme yaptığımız takdirde çözüm bulabileceğimiz aşikar iken, sendikanın diyaloğa yanaşmaması nedeniyle hayal kırıklığı içindeyiz." ifadelerini kullandı.

YARIM MİLYONA YAKIN YOLCU MAĞDUR OLMUŞTU

Havayolu şirketi, en son Ufo'nun yanı sıra Kokpit Birliği ve Birleşik Hizmet Sendikası Ver.di'yi, İş-Zirvesi'ne çağırmıştı. Ancak zirvede herhangi bir sendika kurumuyla anlaşma sağlanamamıştı. Ufo'ya bağlı kabin personeli, Kasım ayının başında da greve gitmişti. 6 ile 13 Kasım tarihleri arasında Lufthansa tarihindeki ilk uzun grev, yaklaşık 4 bin 700 uçuşun iptal edilmesine sebep olmuştu. Bunun neticesinde yaklaşık 550 bin Lufthansa yolcusu mağdur olmuştu.

Lufthansa ile 19 bin uçak kabin görevlisini temsil eden Ufo arasında yaşlılık ve 'geçiş dönemi bakımı' adı verilen ve çalışanların işten ayrıldıktan sonra yasal emeklilik yaşı 63 dolana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemelere ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Lufthansa yolcularını, yeni grev dalgası bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER