Lütfi Elvan: Silopi'den sonra Cizre ve Sur'da gerekli temizlik yapılacak


Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütüne yönelik operasyonların kamu düzeninin sağlanıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Elvan, "Silopi'de temizlik harekâtı gerçekleştirildi ve tamamlandı. Bundan sonraki süreçte de hem Cizre'de, hem de Sur'da gerekli temizlik yapılacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, TBMM Genel Kurulu'nda Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne yönelik yapılan mücadeleye yönelik olarak söz aldı. Genel Kurul kürsüsünde Elvan, "Kamu düzenini sağlamak hükûmetimizin en temel görevlerinden birisidir. Dolayısıyla, bölgede kamu düzenini bozucu özellikle silahlı terör örgütlerine yönelik Emniyet mensuplarımızın, Silahlı Kuvvetlerimizin o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzurunun temini, rahat bir yaşam sağlayabilmeleri açısından son derece önemli. Dolayısıyla bizim terörle mücadelede kararlılığımızı bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum. Ve terörle mücadele etmeye devam edeceğiz ve kamu düzeni sağlanıncaya kadar da özellikle o bölgedeki silahlı terör örgütü mensuplarının ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız, bunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

'OPERASYONLAR SON DERECE HASSAS BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR'

Cizre'de yaşanan hadiseye de değinen Elvan, şöyle konuştu: "Emniyet güçlerimizin terörle mücadele kapsamında Cizre'de bazı mahallerde özellikle bu illegal terör örgütlü silahlı yapılanmalara yönelik mücadele sürüyor. Ve bugün de terörle mücadele devam ederken bir milletvekilimiz o bölgeye gidiyor, o mahalleye gidiyor, bir eve ve burada yaralıların olduğu ifade ediliyor ve kaymakam beyle görüşüyor. Bunun üzerine Cizre Kaymakamlığımız o bölgeye ambulans gönderiyor ve anons ediliyor, yaralıların ambulanslara gönderilmesi yönünde. Ancak anonsa rağmen herhangi bir yaralı ambulansa götürülmüyor, bunun üzerine ambulans geri dönüyor. Daha sonra tekrar kaymakamlık aranıyor, ambulansın gelmediği ifade ediliyor. Ve kaymakam bey, ambulansı gönderdiklerini, anons ettiklerini, buna rağmen yaralıların ambulansa intikal ettirilmediğini ifade ediyor ve bunun üzerine tekrar ambulansı o bölgeye gönderiyor kaymakamlığımız. Durum bundan ibarettir. Milletvekillerimizin elbette güvenliği bizim için son derece önemlidir, bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sivil vatandaşlarımızın güvenliği elbette önemlidir. Bu operasyonların bu kadar uzun sürmesinin temel nedeni de bizim o bölgede yaşayan herhangi bir vatandaşımızın, sivil vatandaşımızın kılına dahi dokunulmasını istemiyoruz, zarar görmelerini istemiyoruz. O nedenle, bu operasyonlar son derece hassas bir şekilde güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülmektedir." dedi.

'SİLOPİ TEMİZLENDİ, CİZRE VE SUR'DA GEREKLİ TEMİZLİK YAPILACAK'

Başbakan Yardımcısı Elvan, "Silopi'de bu temizlik harekâtı gerçekleştirildi ve tamamlandı. Bundan sonraki süreçte de hem Cizre'de, hem de Sur'da gerekli temizlik yapılacaktır ve vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu, rahat ve özgür bir şekilde yaşamaları için ne gerekiyorsa hepsi yapılacaktır değerli arkadaşlar." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Lütfi Elvan: Silopi'den sonra Cizre ve Sur'da gerekli temizlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER