LYS şampiyonlarının tercihi hukuk


LYS'de derece yapan İzmir Özel Yamanlar Koleji ve Körfez Dershanesi öğrencileri Murat Kaya ile Musa Said Arık, tercihlerini hukuk fakültesinden yana kullanacaklarını söyledi.

LYS'de Murat Kaya TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde Türkiye birincisi, Musa Said Arık ise TS-Yerleştirme TM-1-2-3 puan türlerinde Türkiye ikincisi oldu. LYS şampiyonu Murat Kaya, başarının anahtarını, 'uzun zaman düzenli şekilde çalışmak' şeklinde özetledi. Sınava iki üç yıldır derslerine düzenli çalışarak, tekrar yaparak, test çözerek hazırlandığını ifade eden Kaya, "Aynı zamanda sosyal hayatı ihmal etmemek gerekiyor. İnsanlar bu süreç boyunca farklı şekilde stres atmalı. Ben gerek gitarımı çalarak gerek arkadaşlarımla dışarıya çıkarak kendimi rahatlattım." dedi.

Yamanlar Koleji öğretmenleri ve Körfez Dershanesi'nin başarısında emeklerinin büyük olduğunu belirten Kaya, "Başta aileme teşekkür etmem gerekiyor. En başından beri onlar benim yanımda. Onların moral ve imkan olarak çok desteği oldu." diye konuştu. YGS'de ilk 100 içinde derecesi bulunduğunu, bundan yola çıkarak LYS'de de derece beklediğini belirten Kaya, "Umutluydum ama insan bir yerde de kendinden çok emin olamıyor. Beklentim vardı ama kesin diyemiyordum." diye konuştu.

Altıncı sınıftan beri hukuk fakültesi okumak istediğini belirten şampiyon öğrenci Kaya, bölüm olarak kararının kesin gibi olduğunu; ancak üniversiteler noktasında karar vermediğini, düşünüp ailesiyle karar vereceğini belirtti. LYS birincisi Kaya, sınava gidecek öğrencilere şu tavsiyede bulundu: "Müfredat ve sınav stresi olarak insanı yoran bir süreç. 'Son zamanlarda çalışayım yeter' diye düşünmek çok yanlış. En başından beri derste ne görülüyorsa onu çok iyi çalışmak ve konuya hakim olmak gerekiyor. İhmal etmemek, yaz ve kış tatillerinde rahatlığa kapılmadan düzenli bir şekilde devam etmeleri gerekiyor."

ÇOCUĞUMUZUN İYİ OKULLARDA OKUMASINI ÇALIŞTIK

Başarılı öğrencinin babası, matematik öğretmeni Yavuz Kaya, oğlunun birinci olduğunu öğrenince inanılmaz bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Baba Kaya, "Umarım devamı da gelecektir. Biz aile olarak elimizden geldiği kadar çalışma imkanlarını sağlayacak ortamları oluşturduk. En önemli faktör çocuğun gittiği okullar faktörüdür. İyi okullarda okumasını sağlamaya çalıştık. Moral motivasyon olarak hep yanında olduk, dualarımızla hep yanında olmaya çalıştık. Okullarındaki hocaları öğretmenleri de bize ciddi bir destek sağladılar. Dereceye hepimiz sevindik ama en çok annesi sevindi. Hocaları da ailemiz kadar sevindi. Bu mutlulukta hepsinin katkısı çok fazla, hepsine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

DERS ZAMANI DERSİN EĞLENCE ZAMANI EĞLENCENİN HAKKINI VERDİK

LYS ikincisi Musa Said Arık, sınav sürecinde başta ailesi olmak üzere, okulu ve dershanesinin kendisine büyük katkı sağladığını vurguladı. Özellikle Körfez Dershanesi'nin çok katkısını gördüğünü dile getiren Arık, "Dershane, okulda eksik kalan konuların tamamlanmasına ciddi katkı sağladı. Aynı şekilde başarı da ekip işi, biliyorsunuz okulumuzda birinciler de çıktı. Biz sınav süreci boyunca ekip olarak çalıştık, son haftalara yaklaştıkça birbirimizi motive ettik. Bunun arkasında da düzenli çalışmanın, plan programın faydasını gördük." dedi.

Her hafta değişmeyen halı saha maçları olduğunu, hafta içlerinde arkadaşlarıyla farklı faaliyetler yaptıklarını kaydeden Arık, "Ders zamanı dersin hakkını verme, eğlence zamanı eğlencenin hakkını verme şeklinde bir yılı tamamlamış olduk." şeklinde konuştu. Arık, 2-3 senedir ideali olan hukuk fakültesini okumak istediğini, seçeceği üniversiteyi araştırma aşamasında olduğunu belirtti. Başarılı öğrenci, üniversite adaylarına öncelikle kararlarını iyi verip, hedef koyarak çalışmalarını tavsiye etti.

OĞLUM İLKOKULDAN BU YANA CİDDİ BİR KİTAP OKURU

Eğitimci olan baba Muharrem Arık, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle Yamanlar'ın, Körfez'in imkan hazırlaması, oğlumun arkadaşlarıyla birlikte gayretli çalışmaları, dostlarımızın duaları, Cenab'ı Hakkın da lütfuyla oğluma, arkadaşlarına dereceler nasip oldu. Zaten ilk 100'e birinci sınavda okulumuzdan 10-15 öğrenci girmişti, bu çocuklardan birileri zaten derece yapacaktı. Arkadaş gurubu olarak çok gayret ettiler, çalıştılar, birisi de bize nasip oldu."

Eğitimin uzun bir süreç olduğunu, sadece son sınıfta hazırlanmanın yetmediğini vurgulayan baba Arık, ilkokuldan bu yana düzenli çalışmanın, kitap okumanın önemine vurgu yaptı. İlkokuldan bu yana oğlunun çok ciddi kitap okuru olduğunu vurguladı.

Başarılı öğrencinin annesi Kamile Arık, annelere daha yapıcı olmaları, çocuklarını sevgi ve saygıyla büyütmeleri tavsiyesinde bulundu. Anne Arık, "Sonuçta bu kadar güzel bir şeyi beklemiyordum, çok sevindim, memnun oldum. Öğretmenlerinin, arkadaşlarının çok emeği var. Yamanlar Koleji'ne, Körfez Dershanesi'ne çok çok teşekkür ediyorum. Benden çok ders verme açısından onların çok emekleri var. Rabbim onların da emeklerini zayi etmedi. İnşallah önleri açık olur." diye konuştu.

Oğlunun hep bir bilim olmasını hayal ettiğini anlatan anne Arık, hukuk tercihine saygı duyduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber LYS şampiyonlarının tercihi hukuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER