Manavgat'a son 24 saat içinde 189 kilogram yağmur düştü

Manavgat'a son 24 saat içinde 189 kilogram yağmur düştü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde son 24 saat içinde metrekareye 189 kilogram yağmur düştü.

Manavgat Belediyesi, meteorolojik veriler verilen doğrultusunda muhtemel su baskını ve taşkınlarına karşı tüm tedbirlerini aldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, muhtemel sağanak yağışla oluşabilecek su baskını ve taşkınlarına karşı tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Manavgat'ta dün akşam yoğun bir sağanak yağış olduğunu belirten Sözen, yağışın ilçede Aşağı Hisar, Milli Egemenlik, Side, Demokrasi Bulvarı, Güllük ve Gülveren etkili olduğunu kaydetti.

Sözen, "Meteorolojik verilere göre 24 saat içinde Manavgat'ta metrekareye 189 kilogram yağmur düştü. Meteoroloji yağışlı hava ve kuvvetli fırtına çıkacağı uyarısında bulunuyor. İlçemiz genelinde dün gece başlayan sağanak yağış etkisini artırarak devam edecek. Öğleden sonra çok kuvvetli fırtına ile birlikte beklenmektedir. Vatandaşlarımızın sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını bir kez daha önemle rica ederim. Manavgat kaymakamlığımızın koordinasyonu ile birlikte organize olan Manavgat Belediyesi ekiplerimiz ise dün geceden beri çalışmalarını tüm araç ve ekipmanlarını seferber etmek suretiyle sürdürmektedir. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız, Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze ulaşabilir."

Öte yandan Manavgat Irmağı'nda bot ve tekneleri bulunan tekne ve bot sahipleri muhtemel su yükselmesine karşı tedbirlerini aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'a son 24 saat içinde 189 kilogram yağmur düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER