Manisa'da gözaltındaki beş emniyet görevlisi sağlık kontrolundan geçirildi


Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa merkezli Afyonkarahisar, Kastamonu, Konya ve Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, ikisi şube müdürü beş emniyet personeli sağlık kontrolünden geçirildi. Polis koridorundan elleri kelepçeli olarak acil servise alınan emniyet mensuplarından Şube Müdürü O.K., "Özgür basın varsa konuşayım isterseniz." dedi. O.K.'nin burada konuşmasına izin verilmedi. Polis, acil servis önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Manisa Cumhuriyet Savcılığı tarafından, emniyetteki usulsüz dinlemelerle ilgili olarak İstihbarat şube müdürlükleri içinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla emniyet müdürü, şube müdürü ve polis memurlarına yönelik, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince beş ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şube müdürleri M.D. ve O.K., emniyet personeli H.D., B.K. ve R.Ö., adliyeye sevk edilmeden önce Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin oluşturduğu koridordan elleri kelepçeli olarak sağlık kontrolüne çıkarılan emniyet mensuplarından O.K., "Özgür basın varsa konuşayım isterseniz." dedi. M.D., H.D., B.K. ve R.Ö., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken rahatsızlığı bulunan O.K., tahlillerinin tamamlanması için polis nezaretinde hastanede kaldı.

Beş emniyet görevlisi görevi kötüye kullanma, usulsüz dinleme, evrakta sahtecilik, iftira, özel hayatın gizliliğini ihlâl, şahsi verileri usulsüz ele geçirme ve depolama iddialarıyla hakim karşısına çıkacak. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da gözaltındaki beş emniyet görevlisi sağlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER