Hükümet yanlısı medyayı yakan arşiv!

2010 KPSS’de soruların paralel yapı tarafından çalındığına yönelik haberler yapan hükümet yanlısı medya, söz konusu dönemde çok daha farklı yayınlar yaptı.

Hükümet yanlısı medyayı yakan arşiv!

İktidar medyasının 5 yıl öncesi haberlerinde soruların çalınmasında Ergenekon bağlantılı gruplar, PKK ve ülkücüler sorumlu tutulmuştu. Şimdi ise ‘paralel yapı’ safsatasına sarıldılar.

‘Soruları paralel yapı çaldı’ haberleriyle algı operasyonuna su taşıyan hükümet yanlısı medyanın geçmişteki haberleri tam aksini gösteriyor. 2010 yılında KPSS skandalı ortaya çıktığında Sabah gazetesinin eylül ayında  yaptığı haberler kopyacıların sınav çetesi olduğu ve çetenin PKK’ya dayandığı yönündeydi. 19 Eylül 2010 tarihinde, ÖSYM personelinin de içinde bulunduğu bir çetenin yakınlarına soruları sızdırdığını yazdı. Star’ın 2 Eylül 2010 tarihli haberinde ise soruların ÖSYM içerisindeki bir çete tarafından 10 bin dolara satıldığı iddia edildi. Star gazetesi, 16 Eylül 2010 tarihli ‘ÖSYM’ye kafes operasyonu’ manşetiyle, Anadolu’da Vakit gazetesi (Akit) ise 17 Eylül tarihli ‘ÖSYM’ye kafes baskını” haberiyle kopya çetesinin arkasında Ergenekon bağlantısının olduğuna dikkat çekti. Star, 18 Eylül 2010’da kopya çetesinin zanlıları arasında MHP’li bir milletvekili adayının olduğunu belirtti. Yine aynı haberde liderliğini MHP’li O.A.U.’nun yaptığı 72 kişilik kopya çetesinin, eski Ülkü Ocakları  Başkanı Z.B.’nin de işbirliğiyle soruları parayla sattığını iddia etti.

AKP’ye verdiği destekle bilinen Abdurrahman Dilipak, 2010 yılında kaleme aldığı köşe yazılarında tamamen farklı bir tutum sergilemişti. Dilipak’ın 26 Eylül 2010 tarihli ‘ÖSYM’ başlıklı köşe yazısında, “Bana göre  bugün yaşananlar, geçmişe göre devede kulak olsa da, derin güçler varlıklarını sürdürüyor ve rollerini oynamaya devam ediyorlar. ÖSYM skandalının daha ilk günden bir ucunun çetelere, bir ucunun MHP’ye uzanması da boşuna değil.” ifadelerini kullanmıştı. Yine Dilipak, 28 Eylül 2010 tarihli ‘Bir de buna bulaşmamış olun’ başlıklı yazısında ise şöyle demişti: “Şimdi tekrar şu KPSS işine geri dönecek olursak, bu işin sağı-solu, Alevi’si-Sünni’si yok diyoruz ya, habere bakar mısınız? Kopyacıların coğrafî dağılımı da belli illerde oldu. Van ve Tunceli’nin sınavlarda çok sayıda derece çıkarması da mercek altına alındı. Daha önce ÖSYM’nin tepe yöneticilerinin isimlerinin Kafes Eylem Planı’ndaki DVD’lerde geçtiği belirlenmişti.”ZAMAN


Hükümete yakın gazeteler, 2010 KPSS skandalını olayın yaşandığı dönemde sınav çeteleri, Ergenekon ve PKK’ya bağlamıştı. Aynı gazeteler şimdi ise paralel yapı safsatasına sarıldı.
<< Önceki Haber Hükümet yanlısı medyayı yakan arşiv! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER