'Yargı Sahipsiz'

Gazeteci-yazar Taha Akyol, bugünkü yazısında “planlı ve organize bir şekilde” yürütülen siyasi kampanyalarda, operasyon korkutmalarıyla “yargının baskı altına alınmaya çalışıldığını” ve 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının örtülmek istendiğini yazdı.

'Yargı Sahipsiz'

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugünkü yazısında “planlı ve organize bir şekilde” yürütülen siyasi kampanyalarda, operasyon korkutmalarıyla “yargının baskı altına alınmaya çalışıldığını” ve 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının örtülmek istendiğini yazdı. Akyol, yazısının sonunda AKP'li hukukçular ve vicdan sahiplerine 'Tarih sizden yarın nasıl bahsetsin' diye sordu.


İŞTE TAHA AKYOL'UN O YAZISI

Yargıya güven?

YARGI, tarihimizin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor.

Yargıda “adalet”in ne ölçüde gerçekleştiği konusunda hep şüpheler, güvensizlikler vardı. Şimdi yargıda bu “adalet” sorununa bir de “siyaset” sorunu eklendi.

HSYK Başkanvekili Sayın Ahmet Hamsici yaptığı açıklamada, “Bütün yetkileri tek elde toplayan veya diğer organları bir organın kontrolü altına alan bir sistem, kuvvetler ayrılığı ilkesiyle bağdaşmaz” diyor, haklı olarak.

Hamsici, hâkimlerin “çekinmeden ve endişe duymadan, Anayasa’nın öngördüğü gereklerden başka herhangi bir dış etki altında kalmadan, yansız tutumla, özgürce karar vermeleri” gerektiğini hatırlatıyor. Fakat “planlı ve organize bir şekilde” yürütülen siyasi kampanyalarda, operasyon korkutmalarıyla “yargının baskı altına alınmaya çalışıldığını” belirtiyor.

‘FELAKET OLUR’

Devlette ve hele de yargıda hiçbir “paralel” güce müsamaha edilemez. Devlet bünyesinde farklı otorite odakları asla olamaz. Elbette soruşturma açılır. Burada önemli olan, soruşturmaların hukuk endişesiyle mi, yargıyı iktidarın kontrolü altına almak hırsıyla mı yapıldığıdır!

17 ve 25 Aralık soruşturmalarının örtülmek istendiği ise apaçık ortadadır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER