Merkel'in bürosuna bir otobüs dolusu mülteci ile gitti


Almanya'nın Bavyera Eyaletinde bulunan Landshut belediyesi dün gece başkent Berlin'e bir otobüs dolusu mülteci gönderdi.

Landshut Belediye Başkanı Peter Dreier geçen yıl Ekim ayında Başbakan Merkel ile telefonda görüştüğünü ve Merkel'e belediyesinde kapasitesinden fazla mültecinin olduğunu söyleyerek Ocak ayına kadar çözüm bulunamadığı takdirde mültecileri otobüse bindirip Başbakanlık binasının önüne göndereceğini söylediğini aktardı. Başkan Dreier, belediyesinde mülteciler için çözüm bulunamadığı gibi durumların her geçen gün çıkmaz bir hal aldığını için bir otobüs dolusu mülteciyi Berlin'e getirdi.

OTOBÜSÜ BASIN ORDUSU KARŞILADI

Otobüsü Berlin'de başbakanlık binası önünde kalabalık bir basın ekibi karşıladı. Mültecileri taşıyan otobüs, Berlin'deki resmi dairelerin gelen mülteciler için uygun bir konaklama yeri bulamadıkları için Başbakanlık binası önünde yaklaşık iki saat bekledi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Dreier, mültecileri Berlin dışında bulunan bir pansiyona götürerek konaklama ücretlerini kendi cebinden ödedi.

MÜLTECİLER OLAN BİTENDEN HABERSİZ

Landshut'dan gelen gazetecilerin verdiği bilgiye göre, otobüste bulunan 31 mülteci, yolcuğun siyasi bir mesaj olduğunu bilmediklerini söyledi. Gazeteciler mültecilerle yaptıkları röportajlarda kendilerini durumu anlattıktan sonra bir kısmının belediye başkanına kızdığını dile getirdi.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

Yeşiller Partisi Bavyera EşBaşkanı Sigi Hahl, "Korunmaya muhtaç insanları böyle kullanmak korkunç. Tamamen yanlış." tepkisini verdi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Almanya'da eyaletler ve yerel yönetimlerin mültecilerin barınmasından sorumlu olduğunu ve bunun için federal hükümetten kapsamlı bir destek aldıklarını vurguladı. Seibert "Bu vakada Berlin Belediyesi mültecilere ilk gece barınma vermeyi kabul etti." dedi.

Landshut Belediyesi Sözcüsü Ellmar Stoettner ise yaptığı açıklamada Berlin'de kalmak istemeyen her mülteciyi Landshut'a geriye götüreceklerini ifade etti. Otobüs sabah saatlerinde bütün mültecileri Landshut şehrine geri götürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Merkel'in bürosuna bir otobüs dolusu mülteci ile gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER