İzmir'deki nefret soruşturmasında tahliye kararı

İzmir'de nefret operasyonu kapsamında tutuklanan 12 kişiden, aralarında Merkez Valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 10'u kişi tahliye edildi.

İzmir'de nefret operasyonu

İzmir merkezli Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta illerinde yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların 7'si tutuklanmış, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında Merkez Valisi Ahmet Pek de bulunuyordu.

Ahmet Pek'in yanı sıra görevden alınan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Hüseyin Başel, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal tutuklandı. Böylece her iki operasyonda tutuklananların sayısı 12 oldu. 

Her iki dosyadaki tutukluların avukatlarının yaptığı tahliye taleplerini değerlendiren İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Ahmet Pek, Hüseyin Başel, Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal'ın da bulunduğu 10 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Böylece her iki dosyada tutuklu sayısı 2'ye düşmüş oldu. Savcılığın her iki dosyayı birleştirip dava açacağı belirtildi. 

DHA
<< Önceki Haber İzmir'deki nefret soruşturmasında tahliye kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER