Merve Sevi'den Selam filmine dair önemli detaylar

Vizyonda büyük bir gişe başarısı elde eden Selam filminin devamı ‘Selam Bahara Yolculuk’ 13 Mart’ta izleyicisiyle buluşuyor.

Merve Sevi'den Selam filmine dair önemli detaylar

Yönetmenliği usta sanatçı Hamdi Alkan’ın üstlendiği başrollerini Aslıhan Güner, Merve Sevi, Gürol Güngör ve Mert Yavuzcan’ın paylaştığı film, Türkiye’den Kırgızistan’a gidip yepyeni, umut dolu bir hikaye yazmak isteyen bir öğretmenin yaşadığı zorlukları ve bu süreç boyunca iç içe geçen hayatları konu alıyor.

Selam Bahara Yolculuk filminde görevi uğruna hiç bilmediği bir ülkeye giden fedakar öğretmen Meryem’i oynayan Merve Sevi, Filmdeki öğrencim de gerçek hayatta da Türk okullarında eğitim almış. Birçok dil biliyor ve oldukça başarılı ve donanımlı” dedi.

28 GÜN KIRGIZİSTAN’DA KALDIM

Çekimleri Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye’de tamamlanan filmin en dikkat çekici karakterlerinden biri olan Meryem öğretmeni ise başarılı oyuncu Merve Sevi oynuyor. Sevi, çekimler nedeniyle 28 gün boyunca kaldığı Kırgızistan’da yaşadıklarını, Türk okullarında görev yapan öğretmenlerle ilgili gözlemlerini ve hayat verdiği Meryem karakterini içtenlikle anlattı…

Hamdi Alkan’ı duyunca hemen kabul ettim

Selam Bahara Yolculuk filmine nasıl dahil oldunuz, anlatır mısınız?

Filmi Hamdi Alkan’ın çekeceğini öğrendiğimde seve seve kabul ettim. Onun yönetiminde olan bir projede yer almak bana her zaman mutluluk verir.Senaryoyu okuduğumda Meryem Öğretmen karakterini çok beğendim. Bu rolü oynayabileceğimi benden önce onların düşünmüş olması çok hoşuma gitti açıkçası. Oynayacağınız karaktere inanmak çok önemli bence. Ben de severek oynadım, senaryoyu beğendim. Süreç çok hızlı ilerledi, kendimi bir anda Kırgızistan’da buldum. Çok güzel bir 28 gün geçirdim orada. Ama ekibin kalanı 45 gün  geçirdiler orada.


Senaryoyu okuduğunuzda sizi en çok etkileyen ne oldu?

Benim için filmdeki en etkileyici sahnelerden biri, Meryem öğretmen ile öğrencisi Nergiz arasında geçiyor. Hatta bence filmin en etkileyici sahnesi. Meryem Öğretmen Nergiz’in üzerine titreyen, onun yaşadıklarına oldukça hassas yaklaşan biri. Tamamen maneviyatı yükselten bir sahne oldu. Ben çok etkilendim. Bu sahnenin bana denk gelmesini de büyük bir şans olarak görüyorum.

Oynadığınız Meryem karakterini bize biraz anlatabilir misiniz?

Meryem görevi uğruna birçok fedakarlıkta bulunan bir öğretmen. Bu uğurda bilmediği bir ülkeye öğretmen olarak gidiyor. Manevi duyguları yüksek, her koşulda güler yüzlü olan, hep hayır arayan bir öğretmen. Hayat da böyledir zaten, her şey olacağını varır. Olmazsa da olmaz. Biraz da teslimiyet duygusu fazla. Her şeyden önce öğrencilerine iyi bir insan olabilmeyi öğreten, naif, kendini öğrencilerine adamış bir öğretmen. Meryem’le insani yönlerimiz benziyor tabi. Mesela ben de kimseyi kolay kolay kıramam. Ancak ben o kadar tahammülü yüksek bir insan değilimdir.

Meryem Öğretmen’e yakın bir rol daha önce hiç oynamamıştım. Meryem duru ve sade. O kadının oraya hangi şartlarda gittiğini, nasıl bir psikolojide olduğunu bilmek gerekiyor. Ben Meryem’in insani güdülerini kendiminkiyle birleştirdim. O anlamda bana çok şey kattı.

Rolünüze nasıl hazırlandınız?

Ben bu role hazırlanma durumuna çok inanan bir insan değilim. Bir insanın o role girme durumu tamamen yönetmeni, okuduğu senaryo ve çıkarttığı karakter analiziyle alakalı. Meryem’in nasıl bir insan olduğu bana çok iyi anlatılıyor ve ben bunun üzerine ne koyabileceksem onu koymaya çalışıyorum. Rolümde hem benim hem de yönetmenimin imzası var. İkimizin aynı şekilde düşünüyor olması çok önemli bir şey. Bana katkısı çok oldu, güzel bir Meryem ortaya çıkardığımızı düşünüyorum.

Bizzat film çekimleri için gidip gördünüz. Oradaki Türk okullarında görev yapan öğretmenlerle ilgili gözlemlerinizi merak ediyorum…

Filmdeki İsmail ve Meryem Öğretmen, oradaki öğretmenlerin birebir yansıması. Adanmış insanlar. Eğitim her yerde çok önemli. Ülkesi, dili fark etmiyor. Filmdeki öğrencim Nergiz gerçek hayatta da o okullarda eğitim almış. Birçok dil biliyor. Oldukça da başarılı ve donanımlı.

Filmle ilgili gişe beklentiniz nedir, sizce ne kadar izlenir?

İyi bir iş ortaya çıktı. Birkaç milyon izlenir bence. İnsanlar günümüzde saçma sapan birçok filme gitmek için sebepler buluyor. Aslında bu filme gitmek için çok fazla sebep var. Gerçek bir hikaye olması önemli her şeyden önce. Bir dönem filmi Bahara Yolculuk. İnsanların çektiği acıları, üzüntüleri anlatıyoruz.

Rol arkadaşınız Aslıhan Güner de film için bir şarkı söyledi. Nasıl buldunuz?

Çok güzel söylemiş. Yakıştırdım. Sesinin gerçekten çok güzel bir tonu var, ayrıca duygusunu çok beğendim. Şarkı söylemek teknik olarak mümkün ama ona kattığınız duygu çok önemli. Dinleyiciye o duygu çok güzel bir şekilde geçiyor.



<< Önceki Haber Merve Sevi'den Selam filmine dair önemli detaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER