MESKİ'den 'Asrın Projesi'ne atık su karışıyor' iddiasına açıklama


Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin projesinde, suyun alındığı Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı'na atık su karıştığı iddiaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Aybak, söz konusu iddianın doğru olmadığını belirtti.

Aybak açıklamasında Vali Özdemir Çakacak başkanlığında ilçelerdeki yatırımlar ve karşılaşılan sorunların giderilmesi için koordinasyon gerektiren hususların yerinde tespiti amacıyla 10 Şubat 2016 tarihinde Anamur ilçesinde bir toplantı yapıldığı hatırlattı.

Bu toplantıda Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ün bir sorusu üzerine getirilen açıklamaların kastı aşan bir şekilde haberleştirildiğini ifade eden Aybak, şunları kaydetti: "Haberde ismi geçen Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahallelerimizin kanalizasyon şebekeleri ve arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yaptırılmış olup bugün itibari ile de aynı müdürlük tarafından işletilmektedir. Yapılan konuşmaların içeriği bu tesislerin 6360 sayılı kanun gereği işletilmesi işlerinin MESKİ'ye devredilmesi ile ilgili sürecin hızlandırılması anlamında, koordinasyon gerektiren hususlar üzerine yapılan konuşmalardan ibarettir. Adı geçen köylere ait atık suların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin projesinin de, suyun alındığı Ala Köprü Barajı'na karıştığı iddiası doğru değildir ve şahsımın böyle bir ifadesi olmamıştır." CİHAN
<< Önceki Haber MESKİ'den 'Asrın Projesi'ne atık su karışıyor' iddiasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER