MHP'li Durmuş Yılmaz, işadamı Hazım Sesli'ye destek için adliyede


MHP Uşak Milletvekili ve milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, Uşak'ta hayırsever işadamlarına yönelik düzenlenen 'makul şüphe' baskınları ve gözaltılarına tepki gösterdi. Son olarak Uşak'ın en büyük sanayicilerinden Hazım Sesli'nin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmesi üzerine MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz Uşak Adliyesi'ne geldi.

Adliye binasına girerek konuyla ilgili yetkililerle görüşen Durmuş Yılmaz, daha sonra adliye önünde bekleyen Hazım Sesli'nin ailesi ve yakınlarına 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu ve onları teselli etmeye çalıştı.

Adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP Uşak Milletvekili, yürütülen 'makul şüphe' baskınları ve işadamlarının gözaltına alınmasını, 'evrensel hukukun ihlali' anlamına geldiğini söyledi. Yılmaz, "Bu evrensel hukukun ihlalidir. İnsanlara eziyet etmek var, yıpratmak var, yormak var. Bu tamamen algı operasyonu. İnsanlar bir müddet tutulacak, iddianame hazırlanmayacak. İçeride insanlara eziyet edilecek. Bunlar birer algı operasyonu. İnsanlar içeride sorgusuz, sualsiz bir müddet bekletilecek. İnsanların içeride nedamet getirmesi beklenecek, bu da söz konusu değil. Değerli hakimlerimizin vicdanlarına hitap ediyoruz, hakimlerimizin hukuku gerçekleştireceklerine inanıyoruz." dedi.

İşadamlarının gözaltına alınmasının ekonomiye de zarar verdiğini dile getiren Durmuş Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Ekonomiye tabii zarar verir bu durum. Ekonomi şu anda ikinci planda. Hak ve özgürlüklerin ihlali söz konusu. Sonuçta insanlar serbest bırakılacak. Bütün bunlar ekonomiye zarar veriyor. Temel konu insan hakları, evrensel hukuk normları ihlal ediliyor. En fakirinden en zenginine kadar herkesin insan haklarına saygı duyulmalı. Hakimlerin vicdanına güvenmek istiyoruz." destek-icin-adliyede-1911085.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Durmuş Yılmaz, işadamı Hazım Sesli'ye destek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER