Yılmaz: Sosyal güvencesi olan geleceğini güvene alır

Yılmaz: Sosyal güvencesi olan geleceğini güvene alır

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, sosyal güvenliğin insanın belli süre çalıştıktan sonra, kimseye muhtaç olmadan geleceğinin garanti altına alınması olduğunu belirterek, bu sebeple insanların geleceğinin garanti altına alınması için sosyal güvencesinin yatırılması gerektiğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında Yozgat'ta toplantı ve bir dizi programlar gerçekleştirdi. Grand Ser Otelde düzenlenen basın toplantısına SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, SGK Yozgat İl Müdürü Nejat Deniz, İletişim Uzmanı Emel Esen Altun ve SGK Yozgat İl Müdürlüğü personeli katıldı. Toplantıda SGK İl Müdürü Nejat Deniz, Yozgat'ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, insan yaşamında sosyal güvenliğin çok önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Sosyal güvenlik insanın belli süre çalıştıktan sonra, kimseye muhtaç olmadan geleceğinin garanti altına alınmasıdır. Bu sebeple insanların geleceğinin garanti altına alınması için sosyal güvencesinin yapılması gerekiyor. İnsan gençliğinde çalışır, o anda ihtiyaç duymayabilir. Yaşlanınca veya eş ve çocuklarının bir hastalığında sosyal güvencenin ne kadar kıymetli olduğunu anlıyoruz. Kurumumuz kayıt dışı ile mücadelesini artırarak sürdürüyor. Bu çalışmalarımızla birlikte kayıt dışı istihdam geçmiş yıllara göre büyük oranda düştü. 2000'li yıllarda yüzde 52 oranında kayıt dışı çalışan varken bugün bu oran yüzde 32'lere düşmüştür. Biz bu oranların daha da aşağıya çekmek için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bilgi paylaşımına büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

Genel Sağlık Sigortası konusuna da değinen Yılmaz, "Genel Sağlık Sigortasında, gelir testleri yapılmaktadır. Vatandaşımız gelir testi yaptırarak sigorta yatıracağı veya yatırmayacağı konusunda durumu belirlenecektir. Geçmiş dönemde gelir testi yaptırmayan ve cezalı duruma düşen vatandaşlarımız için 30 Kasım'a kadar müracaatları yapmaları durumunda faiz ödemeden anapara ödemesini yapabileceklerdir. Ayrıca yapılandırmalardan da yararlanabilirler." şeklinde konuştu.

Daha sonra Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi (KİTUP2) hakkında ve 'Toplum Cinsiyet Eşitliği ve Medya' konularında KİTUP2 Projesi Uzmanı Emel Esen Altun, katılımcılara bilgi verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Yılmaz: Sosyal güvencesi olan geleceğini güvene alır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER