Yazıcıoğlu: Seçimler geçici, Avrupalı Türklerin gündemleri kalıcı


Avrupa Türk Birliği (ATB) Başkanı Erol Yazıcıoğlu seçimlerin önemli de olsa geçici bir gündem olduğunu, Avrupa'da yaşayan vatandaşların sorunları ve gündemlerinin kalıcı olduğuna dikkat çekti.

Avrupa'da yaşayan vatandaşların seçimlere katılarak Türkiye'nin yönetimine doğrudan katılımının önemli olduğuna değinen Yazıcıoğlu, "Her şeyden evvel Avrupa'daki vatandaşlarımızın seçme hakkını kullanıyor olması, bulundukları yerde oy kullanmaları gecikmiş ama önemli bir adımdır. Mutlaka oy kullanılmalı, ancak seçimlerin geçici bir gündem olduğu unutulmadan, gereksiz siyasi tartışmalara ve çekişmelere girilmeden bu süreç geçirilmelidir. Daha sonra da bizim yani Avrupalı Türklerin kendi sorunları ve gündemlerine dönülmelidir." dedi.

Toplumu birleştirecek fonksiyon icra eden kuruluşların, bu fonksiyonlarının aksine bir tutum içine girmelerinin tehlikeli olduğunda da dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Elbette herkesin siyasi görüşü vardır. Bazı kuruluşların da siyasi duruşları ve görüşleri açıktır. Mesela bizim şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolunda bir anlayışımız, siyasi duruşumuz vardır. Bu açıktır. Her zaman böyle olmuştur ve böyle devam edecektir. Ama siyasetten uzak olan ve olması gereken kuruluşların siyasete bulaşmaları vatandaşlar arasında ikilik doğmasına neden olur ki, bu çok tehlikelidir. Bu konuda alınan vebal çok ağır olur. Her kuruluş bu konuda kendisini gözden geçirmelidir." dedi.

ALPERENLER MECLİSTE OLMALI

Bu seçimde tercihlerinin ve desteklerinin Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) yana olduğunu dile getiren Erol Yazıcıoğlu, "Biz şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundayız. O her zaman doğruluktan ve dürüstlükten yana oldu, bu yolda hiç taviz vermedi. Doğru yapılana doğru demesini bildi. Bu yönü ile temiz siyaseti, hatta nasıl muhalefet yapılacağını da tüm siyasilere öğretmiş oldu. Ancak seçimlerde seçmenden yeterli desteği göremedi. Bu konu aslına şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun olduğu gibi bizim içimizde bir yaradır. Yani en sevilen, takdir edilen, dürüstlüğü ve güvenilirliği asla tartışılmayan bir lidere hayattayken destek verilmedi. Ancak onun Nizam-i Alem davası devam ediyor. Bu millet bu secimde inşallah Alperenlerin hakkını verecek. Madem şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu şahsiyeti ve davası ile kabul görüyor, bu gerçek her kesim tarafından kabul ediliyor, o halde samimiyetle desteklenmelidir ve Türkiye'nin geleceği ve Türk milletinin bekası için Alperenler (BBP) mutlaka mecliste olmalıdır." dedi.

ALPEREN OCAKLARI'NIN SAYISI ARTIYOR

ATB'nin 1994 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana faaliyetlerine devam ettiğini belirten Erol Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları'nın da gençlere yönelik hizmetler verdiğini dile getirdi. Stuttgart'ta yeni açılan Alperen Ocağı'nın ATB'ye bağlı 37 Alperen Ocağı'ndan biri olduğunu belirten Yazıcıoğlu teşkilatlanmanın sağlam temeller üzerinden ilkeli bilgili dürüst kadrolarla devam edeceğini bildirdi.

Stuttgart Alperen Ocağı Kurucu Başkanı Osman Başer ise Avrupa'daki Türk gençliğini eğitim ve kültür ile zinde tutmayı hedeflediklerini dile getirdi. Seçimlere de değinen Başer, "Bu seçim çok önemlidir, Türk milletinin haysiyet seçimidir. Bu seçimde milletimizin doğrunun yanında yer alarak takiye yapan siyasetçileri indirecek, teveccühünü helal siyasetin adresi, Türk milletinin refleksi, mazlumların ümidi, zalimlerin korkusu olan Büyük Birlik Partisi'nden yana göstererek safını belirleyeceğine yürekten inanıyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yazıcıoğlu: Seçimler geçici, Avrupalı Türklerin gündemleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER