MHP’li isim yetkisiz atamaların perde arkasını açıkladı

12 bakanı şu an milletvekili bile olmayan geçici AKP hükümetinin yaptığı üst düzey atamalara tepkiler sürüyor.

MHP’li isim yetkisiz atamaların perde arkasını açıkladı

AKP’nin bakanlıklar ellerinden gitmeden bürokrasiyi şekillendirme telaşında olduğunu söyleyen MHP’li Mustafa Canlı, “Ehil insanlar görevden alınarak kurumların hafızası siliniyor” dedi. İstifasını Cumhurbaşkanı’na sunan AKP hükümetinin, giderayak üst düzey atamalar yapması tepki çekti.

MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, AKP’nin bakanlıklar ellerinden gitmeden bürokrasiyi şekillendirme telaşında olduğunu belirtti. Kurumlarda liyakat yerine siyasallaşmanın telafisi güç sorunların oluşmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

LİYAKATA BAKILMIYOR

Bir taraftan koalisyon görüşmeleri yapılırken bir taraftan da kamu kurumlarına üst düzey yüzlerce atama yapılması tartışmalara neden oldu. MHP’li Mustafa Canlı, bu durumun bütün kamu kurumlarında yaşandığını belirtti. Siyasi erkin kendisine yakın isimleri liyakat ve yeterliliğine bakmaksızın atadığını vurgulayan Canlı, “Ehil insanlar görevden alınarak kurumların hafızası silindi” diye konuştu.

HUZURSUZLUKLAR VAR

Kendisinin de uzun yıllar kamuda çalıştığını aktaran Canlı, liyakati esas almadan atanan yöneticilerin sevk ve idareyi yönetmekten aciz olduğunu anlattı. Milli eğitimde görevden alınan okul müdürlerinin idari yargı tarafından göreve iadesini hatırlatarak, kurumlarda çok yönlü yıpranma ve huzursuzlukların olduğunu dile getiren Canlı, hükümeti, kurumlara zarar veren yangından mal kaçırma yaklaşımından vazgeçmesi konusunda uyardı.

TEMEL DÜŞÜNCE BENDEN OLSUN

MHP’li Canlı, siyasi kadrolaşmasının en çarpıcı örneklerinden birinin Yurtkur’da yaşandığını dile getirdi. Meclis’ten geçirilen torba yasa ile Yurtkur yöneticilerinin görevlerine son verildiğini ve yeni atamalar yapıldığını belirtti.

Hükümetin atamalarda temel düşüncesinin benden olsun mantığı olduğunu vurgulayan Canlı, öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak bu önemli görevlerin siyasallaşmasının doğuracağı tehlikeye işaret etti.

ÖĞRENCİ YURTLARI SİYASALLAŞIYOR

Devletin kaynaklarının hükümete yakın bazı vakıflara aktarıldığına da değinen Canlı, ülkenin geleceği olan gençlerin kaldığı bu yurtların siyasallaştırılmasından endişe duyduklarını söyledi.

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN

Devlet yurtlarının hükümete yakın vakıfların etkisine sokulmaması gerektiğini kaydeden Canlı “Yurtlarda öğrenci psikolojisini bilen, eğitime katkı sağlayabilecek liyakat sahibi idarecilerin görev yapması, ülkenin geleceği açısından önemli” dedi.   BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber MHP’li isim yetkisiz atamaların perde arkasını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER