MHP'li Korkmaz: Taner Yıldız, AK Parti'ye oy verenlere hakaret etmiştir


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, basında çıkan bazı haberlere göre, 'Eğitim seviyesi yükseldikçe AKP'nin oy oranı düşüyor' şeklinde açıklama yaptığı ifade edilen AK Parti Kayseri Milletvekili adayı ve eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'a tepki gösterdi.

Korkmaz, "Bu ülkede bakanlık yapmış olan Taner Yıldız, bu ifadesiyle AKP'ye oy veren kardeşlerimize hakaret etmiştir. Ne yani oy veren kardeşlerimiz 'eğitimsiz' oldukları için mi AKP'ye oy veriyor? Bu ifadeler kabul edilemez. Kimse milletimizi siyasi düşüncesinden dolayı küçük göremez. Yıldız'dan bu millet özür bekliyor. En başta da AKP'ye oy veren vatandaşlarımız." dedi.

MHP Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, seçim çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarla sık sık bir araya gelen ve onlara partisinin projelerini anlatan Korkmaz, 1 Kasım'a az bir süre kala MHP'ye olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

YILDIZ'IN SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ

Açıklamasında bazı gazetelerde ve internet haber sitelerinde yer alan 'AKP'nin günlükleri' başlıklı haberlere de değinen MHP Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'li üst düzey yöneticiler toplanıyor ve itiraflarda bulunuyorlar. Kimisi 'Erdoğan bize direktif versin ama sahaya inmesin, gerçek oyumuz yüzde 25' diyor, kimisi 'nefret artıyor, AKP'nin soyu kuruyor' diyor, bizim eski Bakanımız Taner Yıldız bey ise 'eğitim seviyesi yükseldikçe bize oy verme oranı düşüyor. Bu mantıkla her şehirde üniversite açmak kendi kendimizi bitirmek anlamına geliyor' demiş. AKP'de görev yapan kadın kardeşlerimizi eleştirmiş, 'inanmışlık problemleri' var demiş. Kabul edilir gibi değil. Çünkü bu ülkede milletin verdiği oylarıyla seçilmiş ve Bakanlık yapmış olan Taner Yıldız, bu ifadeleriyle AKP'ye oy veren kardeşlerimize hakaret etmiştir. Ne yani oy veren kardeşlerimiz, eğitimsiz oldukları için mi AKP'ye oy veriyor? Bu nasıl bir mantık? Bu ifadeler kesinlikle kabul edilemez. Kimse milletimizi siyasi düşüncesinden dolayı küçük göremez. Yıldız'dan bu millet özür bekliyor ve en başta da AKP'ye oy veren vatandaşlarımız özür bekliyor. Diğer yandan madalyonun diğer yüzü de var; bu zihniyet değil miydi, 81 ile üniversite açtık. Her ne kadar üniversitelerin hali içler acısı olsa da, bazı bölümler öğrencisizlikten kapansa da, kapatılsa da şimdi çıkmış Yıldız, 'üniversite açmakla kötü ettik, bize oy verenlerin sayısı azalıyor' şeklinde açıklama yapıyor."

Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarla boğuştuğunu ve ülkenin de kötü yönetildiğini ifade eden Korkmaz, "Ankara'daki saldırının üzerinden kaç gün geçti ama halen AKP hükümetinin mensupları 'güvenlik zafiyeti var mı, yok mu?' konusunu tartışıyor, olayın üzerini kapatmaya çalışıyor. Yahu zafiyetin daniskası var. Daha neyi tartışıyorsunuz, neyi konuşuyorsunuz? Zafiyetlerin hangi birini sayalım. Zaten saysak, buradan Oslo'ya yol olur. Bu ülkede yönetim zafiyeti var, güvenlik zafiyeti var, hükümet zafiyeti var. Teröre karşı zafiyet var. PKK zafiyeti var. Yani var oğlu var. Artık bir şeyi de kabul edin, yapamadık, biz bu işi beceremedik, yapamıyoruz deyin artık. 13 yıldır her olumsuzlukta, her katliamda mağduru oynayıp, timsah gözyaşları dökmeyi bırakın. Bu sorumluluk sizin. Ülkeyi tek başınıza siz yönetiyorsunuz." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Korkmaz: Taner Yıldız, AK Parti'ye oy verenlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER