MHP'li Yılmaz: AKP, 2.5 milyon Adanalıyı cezalandırıyor

MHP'li Yılmaz: AKP, 2.5 milyon Adanalıyı cezalandırıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 4 yıl önce Adana Metrosu'nun borçlarıyla birlikte Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na devredilmesi için dönemin Başbakanı tarafından söz verilmesine rağmen bunun yapılmadığını söyledi. Yılmaz, "AKP iktidarı, yerel seçimde aldığı sonuçlardan dolayı 2.5 milyon Adanalıyı cezalandırıyor." dedi.

Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda merkez Seyhan ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Yılmaz, inşaatı 11 yılda tamamlanan ve 526 milyon dolara mal olan Adana Metrosu'nun (Adana Raylı Taşıma) hazine garantili dış kaynaklı kredi borcundan dolayı Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 40'ının kesintiye uğradığını vurguladı.

SÖZ VERDİLER, AMA TUTMADILAR

4 yıl önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstasyon Meydanı'nda yaptığı mitingde verilen sözler arasında Adana Metrosu'nun borçlarıyla birlikte Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na devredilmesinin bulunduğunu hatırlatan Seyfettin Yılmaz, şunları kaydetti: "Ankara, Kocaeli, İstanbul metroları borçlarıyla birlikte bakanlığa devredilirken, AKP iktidarı yerel seçimlerde başarısız olduğu için Adanalıları cezalandırıyor. Şimdi, siz burada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü veya muhalefet partisi olarak gördüğünüz bir partiyi cezalandırmıyorsunuz, Adana'da yaşayan 2.5 milyon vatandaşı cezalandırıyorsunuz. Belediyenin gelirlerinin yüzde 40'ı kesintiye uğramasa, bugün istediğimiz hizmetlerin bir kısmı yapılmış olacaktı veya çok daha hızlı tamamlanmış olacaktı."

BÜTÜN ŞEHİR YASASI ALTYAPISIZ ÇIKARILDI

Yılmaz, konuşmasında 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte uygulamaya geçirilen 'bütün şehir' yasasının gerekli altyapıdan yoksun olarak çıkarıldığını da dile getirdi. Yine Adana'dan örnek veren Yılmaz, şunları söyledi: "Bu yasayla Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahası 2 bin 400 kilometrekare iken, 14 bin kilometrekareye çıktı. Yani yedi kat genişledi. Seyhan'ın Reşatbey mahallesinden Tufanbeyli'nin Doğanlı Köyü'ne kadar hizmet götürmek zorunda olan bir büyükşehir belediyesi oluştu. Bu yasanın yönetim anlayışı açısından doğru bir yaklaşım olmadığını tasarı görüşülürken dile getirdik, şiddetle itiraz ettik. En azından bunun altyapısının hazırlanması gerektiğini ifade ettik. Çok net olarak ifade ediyorum, Oslo'da PKK'ya verilen söz neticesinde bu yasa apar topar, muhalefetimize rağmen geçirildi."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de hizmet üretme noktasında muhtarlarla birlikte hareket etmeye önem verdiklerini, belediyede bu konuda koordinasyonu sağlayacak daire başkanlığı oluşturulduğunu anlatıp, Adana'yı daha yaşanabilir bir kent haline dönüştürmek için muhtarlarla birlikte yorulmak bilmeden çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Yılmaz: AKP, 2.5 milyon Adanalıyı cezalandırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER