MHP, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin teklifini CHP'ye götürdü


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin teklifini CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e götürdü.

Meclis'te yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gök, parti olarak kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasına parti programı ve seçim beyannamesinde yer verdiklerini hatırlattı. AK Parti'nin dokunulmazlıklara ilişkin teklifine CHP'nin seçenekli tekliflerle cevap verdiğini dile getiren Gök, en başta, kalıcı Anayasa değişikliğini öngören tekliflerinin benimsenmesini istediklerini vurguladı. Gök, "İktidar partisi geçici maddeyle çözümlemek istiyorsa bundan da geri durmayacağımızı, suç tarihlerinin belirlenmesi, bakanlıklar, savcılıklarda bekleyen tüm dosyaların Meclis'e intikal etmesi, bu dosyaların dışında, yolsuzluk dosyalarının bakanları da ilgilendiren konuda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde bir adım atılmasını önerdik." dedi.

Gök, şöyle devam etti: "AK Parti'nin cevabi teklifinde, bakanları ilgilendiren yolsuzluk dosyalarını ilgilendiren konulardan geri durduklarını, bu konuda CHP'nin talebinin karşılanmadığını gördük. İktidar partisinin, yolsuzluk dosyalarını kapatan, kollayan, bakanların da dokunulmazlıktan arındırılmasını CHP'nin önerdiği şekilde kabul etmeyen anlayışını saptadık. İktidar partisinin önerisi, CHP'nin önerisini karşılamaktan uzaktır. Kendilerine verdiğimiz metin çerçevesinde dokunulmazlıklar konusunda Meclis'te gerekli çalışmayı yapacağımızı daha önce ifade ettik, aynı noktada duruyoruz. İktidar partisinin bize ilettiği teklif, CHP'nin temennilerini, olması gerekenleri karşılamaktan uzaktır." CİHAN
<< Önceki Haber MHP, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin teklifini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER