MHP seçim beyannamesini yarın açıklıyor

Ülke sorunlarına “ekonomi”, “yolsuzluk”, “terörle mücadele” ve “dış politika” ile 4 ana başlıkta çözümler “3 Mayıs Türkçülük Günü”nde Ankara’daki Arena Spor Salonu’nda açıklayacak.

MHP seçim beyannamesini yarın açıklıyor

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de oy isteyecek.
  • 23 Mayıs’ta Kırşehir ve Kayseri’de halka seslenecek olan Bahçeli’nin en büyük silahı “yolsuzluk” olacak.

Türkiye’nin sorunlarına “ekonomi ve sosyal politikalar”, “yolsuzluk”, “güvenlik ve terörle mücadele” ve “dış politika” gibi 4 ana başlıkta çözümler üreten MHP’nin seçim beyannamesini yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “3 Mayıs Türkçülük Günü”nde Arena spor salonunda açıklayacak. Ardından seçim kampanyası süresince, aynı gün içinde 2 ya da 3 ilde miting yapacak olan MHP?Lideri Bahçeli, 17 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de vatandaşlardan oy isteyecek. 23 Mayıs’ta Kırşehir ve Kayseri’de halka seslenecek olan Bahçeli’nin en büyük silahı “yolsuzluk” olacak.

STRATEJİ TAMAM

AKP ve CHP seçim beyannamelerini açıklarken MHP, Haziran 2015’te gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimine yönelik strateji çalışmasını büyük ölçüde tamamladı. Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre MHP, “AKP giderse yardımlar kesilir” düşüncesini kırmak için, “Bu yardımlar zaten senin Anayasal hakkın. MHP iktidarında yardımlar aynen devam edecek” mesajı verecek. 

MHP’nin seçim beyannamesinde yer alacak politikaların başında “adalet” ve “yolsuzlukla mücadele” başlıkları yer alıyor. MHP, seçim beyannamesinde iktidarı, “yolsuzluk” başlığıyla vuracak. Beyannamede 17-25 Aralık’a özel vurgu yapılıyor ve Yüce Divan soruşturması yapılan 4 eski bakan başta olmak üzere yolsuzluk yapanlardan tek tek hesap sorulacağı dile getiriliyor.Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulması öngörülen beyannamede, yolsuzluk yapanların kamuoyuna açıklanarak ifşa edileceği belirtiliyor. 

Beyannamede, iktidarın yürüttüğü çözüm süreci ve İmralı müzakerelerine ciddi eleştiriler getirilirken “güvenlik” başlığı altında, “terörle mücadele” konusuna özel vurgu yapılıyor. Terör suçları için genel, siyasi affın asla gündeme gelmeyeceği, beyannamede 'bebek katili' olarak adlandırılan Öcalan’ın örgütü yönetmesinin engellenerek müzakerelere derhal son verileceğine dikkat çekiirken terörün kökünün kazınacağına işaret ediliyor. 

Beyannamede, yeni anayasa ihtiyacına vurgu yapılırken, Türkçe’nin korunacağı, Kürtçe gibi Türkçe dışındaki dillere statü kazandırılmasına izin verilmeyeceği belirtiliyor, ülkenin bölünmez bütünlüğüne özel dikkat çekiliyor. Temel eğitimin 9 yıla çıkarılacağı eğitim dilinin Türkçe olacağı vurgusunun yapıldığı beyannamede, eğitimde yap-boz sistemine son verileceği dile getiriliyor.
<< Önceki Haber MHP seçim beyannamesini yarın açıklıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER