MİT Yunanistan'daki yaşlı Avrupalıları ajan olarak çalıştırıyor

Yunan basınında yer alan iddiaya göre MİT, emekli AB vatandaşlarını Yunanistan’da ajan olarak kullanıyor

SHABER3.COM

ahvalnews.com / Çeviri

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Kathimerini, Türk Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Yunan emniyet ve altyapı tesislerinde ajan olarak çalışmak üzere, AB ülkesi emeklilerinden oluşan bir şebeke kurduğunu iddia etti.

Kathimerini haberinde adı ‘’Martin’’ olarak geçen Kuzey Avrupalı bir emekli göçmenin hikayesine dayandırıyor iddialarını. Haberde 'Martin' olarak kodlanan kişi MİT'in kendisini, Yunan sınırına yakın adadaki ‘hassas noktalar’da fotoğraf çekmeye zorladığını ileri sürüyor.

Yunan gazetesi haberinde Martin’in casusluk için yargılandığı Yunan mahkemesindeki ifadelerine ve kendisiyle yaptığı söyleşiye yer veriyor.

Martin'in mahkemeyle işbirliği yaptığı için cezasının hafifletildiği belirtiliyor. Şimdi Kuzey Avrupa’da yaşayan Martin’le birlikte geride bıraktığı bir ‘emekliler şebekesi’nden bahseden Kathimerini, “ekibin, ılık ikliminden dolayı Ege’de yaşamayı tercih etmiş Kuzey Avrupalı yaşlılardan oluştuğunu’’ aktarıyor.

Martin, Yunanistan’da bir meyhanedeyken bir Türk’ün kendisini ‘’Mehmet’’ olarak tanıtıp yıllar öncesinden tanıştıklarını iddia ettiğini söylüyor. Mehmet, ilk etapta Martin’den bazı turistik fotoğraflar çekmesini rica etmiş. Ardından, bu talebi 3 ay sonra İzmir’de buluştuklarında yenilemiş.

Üçüncü buluşmalarında ise Mehmet, Martin’den Yunan askeri araçlarını görüntülemesini rica etmiş ve bunu yapmadığı takdirde kendisine ve ilişkide olduğu Türk arkadaşına zarar vereceği tehdidinde bulunmuş.

Aldığı tehdidin kendisini casusluk hayatına ittiğini iddia ediyor Martin...  Sonrasında ise MİT tarafından belirlenen askeri üsler, adanın havalimanı ve enerji santrali dahil olmak üzere pek çok noktasını görüntülemiş. Neredeyse her gün fotoğraf çektiğini ifade eden Martin, yıllar sonra bir askeri tesiste fotoğraf çekerken yakalanmış. Martin, çektiği fotoğraflar için ayda 1,250 Euro elde etmiş.

Martin, fotoğrafları MİT’in dizüstü bilgisayarına kaydettiği yazılım ile aktardığını söylüyor. Kuzey Avrupa’ya geri dönmüş olan Martin, Yunanistan ile bağlarını koparmış değil ve artık sakin bir hayat sürmek istediğini söylüyor.

<< Önceki Haber MİT Yunanistan'daki yaşlı Avrupalıları ajan olarak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER