Mülteci yurduna yüzlerce polisle baskın


Dortmund Polisi ildeki Westfalenpark'taki mülteci yurduna sabaha karşı baskın yaptı. Yüzlerce polis ile yapılan baskında yurtta aramalar yapıldı. Basına yapılan açıklamaya göre baskının sebebi mülteciler içinde çok kimlikli kişilerin bulunduğu şüphesi. Daha önce kamuoyuna yansıyanlara göre mülteciler içine sızan teröristler bu insanlarla gelerek burada terör eylemlerine girişiyor.

Bir taraftan Paris saldırganının Recklinghausen'deki mülteci yurdundan olması diğer taraftan da mültecilerden çok sayıda sahte kimlik sahibi olan bazi kişilerin belirlenmiş olması sebebiyle polis bu baskınları gerçekleştirdi. Polis aramalarda özellikle yalnız başına gelen erkek mültecilere yoğunlaştı. Bunların içinde de ağırlıklı olarak Kuzey Afrika kökenlilere yöneldi. Gözaltına alınanların bir kısmının daha önce polisin kayıtlarında uyuşturucu ticareti ve soygun olaylarına karıştıkları tespit edildi.

Diğer taraftan mülteci yurtlarına bu şekilde gelenlerin sayısının 46 olduğu ifade ediliyor. Büyük baskın ile polis iltica hakkının kötüye kullanılmasının önüne geçmek istiyor. Belirsiz aralıklarla benzeri baskınların olacağını belirten yetkililer bu şekilde 'terör ve savaştan kaçan mağdurların sahtelerinden ayrılarak iltica haklarının korunmasını' sağlamak istediklerini vurguluyorlar. Bu hakkı kötüye kullanan sayesinde mültecilerin toptan dışlandığını ve şüphelerin üzerlerinde toplandığına işaret ediyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteci yurduna yüzlerce polisle baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER