Mültecilerin yerleştirilmesi dolandırıcı ev sahiplerini harekete geçirdi


Berlin'de mültecilerin yerleştirilmesi konusunda korkulan oldu. Şüpheli yatırımcılar ve ev sahipleri mültecilerin yerleştirilmesinden büyük bir rant elde etme peşinde. Bunun bir sonucu olarak bazı mülk sahipleri evlerini amacından farklı olarak kullanıyor ve işletme olarak gösterilen evlerde kalan mülteciler için Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi'nden kişi başına günlük 50 Euro alıyor. Bu şekilde normalden on kat fazla para kazananların olduğu iddia ediliyor.

Berlin Eyalet Yönetimi, 22 otelde on bin yatak kiralamak istiyor. Bu günlerde iki otelin daha eklenmesi gündemde. Konuyla ilgili Berlin Maliye Senatörü Matthias Kollatz-Ahnen, "Berlin'de 50 bin mülteciyi uzun süreliğine yerleştirmek için yüksek bir tempo ile çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Senato; modüler yapılar, sağlamlaştırılmış binalar ve konteynırlarla gün başına ortalama 10 Euro'ya denk gelecek şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kollatz-Ahnen'e göre bu uygun ve üstesinden gelinebilir bir miktar. Berlin'de şu an 43 bin 400 kadın, erkek ve çocuk geçici barınma yerlerinde kalıyor. Bunların 28 bin 400'ü sayısı 95'i bulan spor salonu gibi acil geçici barınma yerlerinde.

Bunun dışında ilk kabul kuruluşlarında kalanlar var. Buradakilerin kalma maliyeti gün başına 7,25 ila 15 Euro arasında değişiyor. Yemek masrafları ise bunun dışında. Sayısı 47'yi bulan mülteci yurtlarında ise günlük masraf bakım hizmetleri ile birlikte günlük gün başına 36,17 Euro olarak hesaplanmış. Berlin Eyaleti, mülteci başına ayda bin 17 Euro masraf olacağından yola çıkıyor. Bu masrafların oluşmasında yerleşmenin yanı sıra Almanca kursları, hazırlık sınıfları ve anaokulları önemli rol oynuyor. Bu miktarın 670 Euro'su eyalet yönetimi tarafından karşılanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mültecilerin yerleştirilmesi dolandırıcı ev sahiplerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER