Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özel Amerikan Hastanesi Genel Müdürü yaptığı açıklamada, yapılan tüm müdahalelere rağmen Koç'un kurtarılamadığı bilgisini verdi. Ünlü iş adamının cenazesi, 24 Ocak Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecek.

Mustafa Koç hayatını kaybetti

VEFAT HABERİNİ HASTANENİN YETKİLİ İSMİ AÇIKLADI

Özel Amerikan Hastanesi Genel Müdürü vefat haberinin yayılması üzerine gazetecilere hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda bizler de Beykoz Devlet Hastanesi'ndeydik, buraya getirmemize rağmen kaybettik. 4 saat müdahale edildi. Yaklaşık yarım saat önce hayatını kaybetti."


CENAZE PROGRAMI NETLEŞTİ

Koç Holding'den yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa V. Koç'un cenazesi 24 Ocak Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecektir" denildi.
Açıklamaya göre, taziyeler, yarından itibaren 7 gün boyunca Elmadağ'daki Divan Oteli'nde saat 16.00-19.00 arası kabul edilecek.

KOÇ HOLDİNG'DEN YAZILI AÇIKLAMA: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Koç Holding, yönetim kurulu başkanları Mustafa Koç'un vefatını yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, "Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI

Kalp krizi sonucu vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un acı haberini alan isimler, Amerikan Hastanesi'ne koştu.  İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, iş adamı Ahmet Nazif Zorlu, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yorumcu Rıdvan Dilmen, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve birçok kişi hastaneye geldi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN TAZİYE MESAJLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamayla Koç ailesine taziye dileklerini iletti.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Türkiye çok iyi bir insanını, çok iyi bir iş adamını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Başka söylenecek bir şey yok. Çok üzgünüz" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da Türkiye'nin gerçek anlamda büyük, değerli bir devini kaybettiğini belirterek, "Bu kadar büyük servete, güce, imkana sahip olup da bir insan bu kadar mı güzel olur, bu kadar mı iyi olur, bu kadar mı asil olur, bu kadar mı dost olur. Çok büyük bir değerdi. Türkiye bunun acısını hep hissedecektir, emin olunuz. İnsanlara büyük faydaları vardı" dedi.

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Herkese Allah sabır versin. Kimsenin beklemediği bir şey. Zaten ölüm beklenmez ama bu yaşta ölüm… Üzüntülüyüm" dedi.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'de, "16 yaşından beri tanıdığım komşumu kaybettim. Çok üzgünümü Türkiye büyük bir iş adamanı kaybetti" dedi.

Bir taziye de Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahmi Koç'a başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç'un vefat haberinin ardından, Rahmi Koç ve Ali Koç'u telefonla arayarak baş sağlığı dileğinde bulundu. Vefatın kendisini de derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, aileye de sabır ve metanet diledi.

Gül de taziyelerini bildirdi

Ülkemizin değerli işadamlarından Mustafa Koç'un ani vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

Başbakan Davutoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı üzerine,  Koç ailesini arayarak Başsağlığı dileklerini iletti.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, işadamı Mustafa Vehbi Koç'un vefatı münasebetiyle ailesine taziye mesajı gönderdi. Bahçeli'nin mesajı şöyle: "Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız Sayın Mustafa Vehbi Koç'un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere tüm kederli aile fertlerine baş sağlığı diliyorum."

BBP LİDERİ MUSTAFA DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin önemli ve büyük bir işadamını kaybettiğini söyledi. Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayan Destici, "Koç Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç'un bu sabah ani bir kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Başta babası Rahmi Koç olmak üzere, kardeşlerine, eşine, çocuklarına ve tüm Koç ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Koç Holding çalışanlarına, TÜSİAD olmak üzere, iş dünyasına ve mütevelli heyeti olduğu Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın üyelerine de başsağlığı diliyorum. Türkiye önemli ve büyük bir işadamını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

GÜLER SABANCI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç'un vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç'un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Merhuma Allah'tan rahmet; tüm Koç Ailesi'ne, Koç Topluluğu'na ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

TUSKON

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi: "Ülkemiz iş dünyasının başarılı ve örnek işadamlarından değerli dostumuz Sayın Mustafa V. Koç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret diler, başta değerli eşi Caroline Koç Hanımefendi, ve çocuklarına, kıymetli babaları Rahmi Koç Beyefendi ve kardeşleri Ali Koç ve Ömer Koç Beyefendiler olmak üzere kederli ailesi ve akrabalarına, tüm Koç Holding camiasına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz."

TÜSİAD

TÜSİAD, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un vefatı nedeniyle bir açıklama yaptı: "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik. TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu'nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD'ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir. Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç'un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz. Mustafa V. Koç'a Allah'tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi'ne, tüm Türkiye'ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz."

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR:

"Koç Ailesi'nin değerli mensubu Sayın Mustafa Vehbi Koç, Türk sanayiinin öncü kuruluşlarından Koç Holding'in yöneticisi olarak Türkiye ve dünyada büyük başarılara imza attı. Vehbi Koç ve Rahmi Koç'tan sonra Koç Holding'de sürdürdüğü görevi boyunca attığı cesur adımlarla sadece Koç Holding'e değil, Türk sanayiine ve Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlamış, unutulmayacak bir iz bırakmıştır. Çok verimli ve genç bir yaşta kaybettiğimiz Mustafa Vehbi Koç'a Allah'tan rahmet; Koç Ailesi'ne, Koç Holding camiasına, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum."

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'un vefatı üzerine yayımladığı mesajda, Türk iş dünyasının çok değerli bir ismi kaybettiğini ve büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade etti. Koç'un, Türk özel sektörü için sembol olan bir kurumun çok değerli bir ismi ve örnek bir işadamı olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye, tüm girişimcilere rol model olan, on binlerce insanın evine ekmek götürmesine vesile olan, ekonomimizin en önemli aktörlerinden birisini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük. Kendisine Allah'tan rahmet, Koç ailesine, Türk iş dünyasına ve bütün çalışanlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

FENERBAHÇE, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ

Beşiktaş "Türk iş dünyasının değerli ismi, Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Rahmi Koç'un sevgili oğlu, Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ani vefatı kulübümüzü ve camiamızı derinden üzmüştür. İşadamı kimliğiyle ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, Koç Ailesine, güzide sponsorumuz Koç Topluluğuna, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. "

Fenerbahçe "Eski asbaşkanlarımızdan Sayın Ali Koç'un ağabeyi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi Sayın Mustafa V. Koç'un bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Sayın Mustafa V. Koç'a Allah'tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileriz"

Galatasaray "Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç'un, geçirdiği kalp krizi sonucunda erken yaşta hayatını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Ülkemizin başı sağ olsun"

İş, sanat ve spor dünyasının önde gelen isimleri sosyal medya hesapları üzerinden Mustafa Koç'a rahmet, ailesine de baş sağlığı dileyerek üzüntülerini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Mustafa Koç'un vefatı Türk iş dünyası için büyük kayıptır. Kendisine Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç'u kaybettik; Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum" dedi.

Veysel Eroğlu: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, Koç ailesi ve iş dünyasına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yön.Kur.Bşk. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet,  ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Muharrem İnce: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum

Metin Feyzioğlu: Mustafa Koç'u kaybettik. Maalesef... Çok üzgünüm. Sağlam, çalışkan, dürüst, özü sözü bir dosttu. Tüm aileye ve sevenlerine sabırlar diliyorum

Ahmet Kural: Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet sevenlerine ve ailesine sabır dilerim

Arda Turan: Sayın Mustafa Koç'un vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar dilerim.

Atilla Taş : Mustafa Koç'a Allahtan rahmet, Koç ailesine başsağlığı dilerim. Şu bir gerçek ki, her şeyin başı sağlık, gerisi laf-ı güzaf, gerisi hikaye!

Bekir Boydak: Mustafa Koç Beye Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.



HELİKOPTERLE SEVK EDİLMİŞTİ

Mustafa Koç, Beykoz Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle özel Amerikan Hastanesi'ne nakledildi. Sabah 09.27'de Koç Grubu'na bağlı AW139 tipi helikopter Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalandı.

Beykoz Devlet Hastanesi heliportuna inen TC-HVK tescilli helikopter, buradan Mustafa Koç'u alarak Nişantaşı'nda bulunan Amerikan Hastanesi'ne uçtu. Helikopter saat 10.38'de hastanenin çatısında bulunan heliporta indi.



SABAH SPORU YAPARKEN KRİZ GEÇİRDİ

Beykoz Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mustafa Koç'un hayatta olduğu ve yaşam tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, iş adamı Mustafa Koç'un sabah sporu yaparken kalp krizi geçirdiğini açıkladı. Erdoğdu, Koç'un kalp-akciğer pompasına bağlı olarak Amerikan Hastanesi'ne sevk edildiğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı. "Sayın Mustafa Koç sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış, acil 112 ekibi çağrılmış, 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi acil servisine saat 08.10'da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi. Acilen emtübe edilerek resistasyona başlandı. Bir saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10'da hastanemiz acilinden ambülansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne nakli sağlanmıştır."

KOÇ AİLESİ HASTANEDE

Koç ailesi, Mustafa Koç'un kaldırıldığı Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi. Çok sayıda yakını ve iş adamı da hastaneye akın etti.


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 29 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da doğdu. Dedesi ünlü iş adamı Vehbi Koç, babası ise Rahmi Koç'tur. Ömer Koç (d.1962), Ali Koç (d.1967) adlarında iki kardeşi vardır. Liseyi 1976 – 1989 yılları arasında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde yatılı olarak okudu. 1980 – 1984 yılları arasında ABD.de George Washington Üniversitesinde İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

İş hayatına 1984 yılında Tofaş’ta Müşavir olarak başladı. 1986 yılına kadar burada Tofaş Oto A.Ş.Satış Elemanı olarak çalıştı. 1986-1989 yılları arasında ofisa Trading Co. Geneve Satış Müdürü, 1989-1992 yılları arasında Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, 1996 yılında Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Mustafa Koç, ayrıca Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi ve Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosu’dur. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktaydı. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu üyesi. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi. 

Mustafa Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem vermekte ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi. Almanca ve İngilizce bilmekte olan Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yapmaktaydı. Mustafa Koç, 15 Şubat 1992 yılında nişanlandılar ve 14 Temmuz 1992 tarihinde Caroline Giraud ile evlendi. Esra (d.1997) ve Aylin (d.2001) adlarında iki kızı var. Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmaktaydı.

Üyelikleri: İstanbul Sanayi Odası üyesi, TÜSİAD üyesi, DEİK üyesi, Young Presidents Organization (YPO) üyesi, İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, 1907 Fenerbahçe Kulübü Kurucu Üyesi, East West Institute Üyesi Mustafa Koç kitapları Küresel Gıda Düzeni Kriz Derinleşirken Persenk / Persenk Açıklaması Karapara

<< Önceki Haber Mustafa Koç hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER