Nefret operasyonlarından kim çıktı?

Adana’da, ifadelerine dayanılarak Hizmet Hareketi’ne yönelik sürdürülen nefret operasyonlarında adı geçen iki müşteki ve bir gizli tanığın suç dosyalarının hayli kabarık olduğu ortaya çıktı.

Nefret operasyonlarına Ali İhsan Kaya ile Ali Çengelci böyle isyan etti

M.T., kamuoyunda ‘Riga Boya’ olarak bilinen ve bir dönem pek çok spor kulübüne sözde sponsor olan firmanın sahibi olarak biliniyor. Firmasının sponsorluğunun sözde olması ise kulüplere taahhüt ettiği ödemeleri hiçbir zaman yapmamasından kaynaklanıyor. T. hakkında halen devam eden onlarca davadan yalnızca birisinde söz konusu şahsın ‘devleti dolandırdığı’ iddia edilen rakam 708 milyon TL. Şirketlerinde yapılan usulsüzlükler sebebiyle 2012’de tutuklanıp hapse atıldı. 1 yıl cezaevinde kaldı.

İkinci müşteki M. T. ise Adana’da siyaset camiasının yakından tanıdığı bir isim. Bir yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak bir süre cezaevinde kaldı. Birçok suçtan halen 71 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Gizli tanık T. B. T. ise 2011 yılında özel hayatın gizliliği ve şantaj iddiaları ile gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. T.’nin evinde yapılan aramalarda ele geçirilen CD ve DVD’lerin 13’ünden yatak odası görüntüleri ve özel yazışmalar çıkmıştı.



<< Önceki Haber Nefret operasyonlarından kim çıktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER